Διαφορετικά γεμιστά για όσους θέλουν να συνδυάζουν την υγιεινή με την απολαυστική διατροφή.
Τα κλασικά γεμιστά είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων των Ελλήνων, ωστόσο η παρακάτω συνταγή δίνει μια άλλη διάσταση σε αυτό που ονομάζουμε «το φαγητό της μαμάς» !!!
Υλικά:
•► 6 κολοκύθια μεγάλα για γέμισμα
•► 10 κουταλιές ρύζι γεμιστών
•► 2 κρεμμύδια
•► μανιτάρια πλευρώτους περίπου μισή συσκευασία
•► λίγο δυόσμο
•► άνηθο ή μάραθο
•► μαϊντανό
•► λάδι
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθάρισε και κόψε στη μέση τα κολοκυθάκια και άδειασε τα.
Άλεσε ελαφρά στο μούλτι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.
Ψιλόκοψε το δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό .
Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα λαχανικά με το ρύζι και πρόσθεσε λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Γέμισε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τοποθέτησε τα σε μια κατσαρόλα όρθια, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
Πρόσθεσε νερό περίπου μέχρι τη μέση και βράσε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Στο τέλος του μαγειρέματος πρόσθεσε το χυμό 2 λεμονιών με 1 κουταλιά κορν φλάουρ να πάρουν μια τελευταία βράση.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου