Η καρυδόπιτα είναι από τα πιο ωραία γλυκά. Μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω κόπο να φτιαχτεί στο σπίτι σε σύγκριση με άλλα γλυκά, εμείς όμως σας προτείνουμε να τη φτιάξετε.
Υλικά:
Για την καρυδόπιτα:
•► 10 αυγά
•► 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
•► 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
•► 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
•► 1 ποτήρι ζάχαρη
•► 1 βανίλια
•► 1 μπέικιν πάουντερ
•► 1 σφηνάκι κονιάκ
•► 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
•► 2 ποτήρια ζάχαρη
•► 1 ποτήρι νερό
•► 1 βανίλια
•► 1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη και τους κρόκους
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα και το μπέικιν ανακατεύοντας σε χαμηλή ένταση
Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ με τη σόδα τη οποία έχουμε διαλύσει μέσα στο κονιάκ
Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα περίπου
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν ψηθεί η καρυδόπιτα και κρυώσει λίγο την σιροπιάζουμε με προσοχή.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melbeing.gr
Για την καρυδόπιτα:
•► 10 αυγά
•► 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
•► 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
•► 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
•► 1 ποτήρι ζάχαρη
•► 1 βανίλια
•► 1 μπέικιν πάουντερ
•► 1 σφηνάκι κονιάκ
•► 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
•► 2 ποτήρια ζάχαρη
•► 1 ποτήρι νερό
•► 1 βανίλια
•► 1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη και τους κρόκους
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα και το μπέικιν ανακατεύοντας σε χαμηλή ένταση
Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ με τη σόδα τη οποία έχουμε διαλύσει μέσα στο κονιάκ
Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για μισή ώρα περίπου
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν ψηθεί η καρυδόπιτα και κρυώσει λίγο την σιροπιάζουμε με προσοχή.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melbeing.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου