Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μπισκότα Αμυγδάλου { Almond Biscuits } !!!



Σίγουρα όσοι διαβάσατε τον τίτλο της σημερινής συνταγής θα περιμένατε να δείτε τα γνωστά μπισκότα βουτύρου, με γέμιση ολόκληρου αμυγδάλου κ.τ.λ. κ.τ.λ. Λοιπόν σήμερα η συνταγή είναι έκπληξη και για εμένα τουλάχιστον είναι η αρχή για μια νέα εκδοχή των μπισκότων που γνώριζα μέχρι σήμερα.

Στις προσεχείς αναρτήσεις μας θα συμπεριληφθούν παρόμοιες συνταγές και πιστέψτε με θα τις λατρέψετε. Όλα ξεκίνησαν πριν δυο εβδομάδες περίπου όταν ο σεφ μας, Κώστας Σουέρεφ, μας έφτιαξε ένα καταπληκτικό γλυκό ( το οποίο σύντομα θα αναρτήσουμε) γαρνιρισμένο με τα συγκεκριμένα μπισκότα.

Όλοι στο εστιατόριο ζήτησαν δυο και τρία κομμάτια από τα συγκεκριμένα. Δεν μπορούσαμε λοιπόν να μην τα μοιραστούμε μαζί σας, γι' αυτό και ζήτησα από τον Κώστα την συνταγή.

Η συνταγή εκτός από πολύ απλή και γευστική είναι και υγιεινή συγκριτικά με τα παραδοσιακά μπισκότα. Γι' αυτό μπορείτε να φτιάξετε αρκετά και να τα φυλάξετε αεροστεγώς.

Τα συγκεκριμένα μπισκότα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γαρνιτούρα σε πολλά γλυκά και παγωτά, γι' αυτό αν έχετε τραπέζι τους φίλους αφιερώστε λίγο χρόνο να τα φτιάξετε και βάλτε την πιο γλυκιά και εντυπωσιακή πινελιά στο πιάτο σας!

Υλικά:

•► 150 γρ. ασπράδι αβγού ( περίπου ασπράδι από 4 μεγάλα αβγά)
•► 150 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
•► αμύγδαλο φιλέ
•► ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να ασπρίσουν, όχι όμως να γίνουν μαρέγκα.

Ρίχνουμε σιγά, σιγά το μείγμα του ασπραδιού στο μείγμα της ζάχαρης και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά, να ενσωματωθούν.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Προσοχή το βούτυρο το θέλουμε μαλακό αλλά όχι διαχωρισμένο, γι' αυτό καλύτερα είναι να το βγάλουμε από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Βάζουμε το χυλό στο ψυγείο αν δεν τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Πάντα τον φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν κάνουμε τα μπισκότα μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C. Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και με την βοήθεια ενός κουταλιού αρχίζουμε και σχηματίζουμε κύκλο από το κέντρο που ρίχνουμε το μείγμα και προς τα έξω. Μια κουταλιά της σούπας είναι αρκετή για κάθε μπισκότο.

Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 12'-15' περίπου, έως ότου πάρουν χρώμα τα μπισκότα και στο κέντρο μένουν λίγο λευκά. Τα ξεκολλάμε αμέσως από την λαδόκολλα, όπως ακριβώς θα ξεκολλούσαμε αυτοκόλλητα και τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Φυλάγονται σε κουτί αεροστεγώς κλεισμένα.



Η συνταγή είναι του σεφ Κώστα Σουέρεφ

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

gastromandie

Δεν υπάρχουν σχόλια :