Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Κονφί Πορτοκαλιού { Orange Confit } !!!



Το κονφί, είναι ένας ορισμός που έμαθα τελευταία από τον φίλο μου και σεφ Κώστα Σουέρεφ, ο οποίος συχνά μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κρέατα όπως η πάπια ή χήνα σιγο-μαγειρεύονται μέσα στο λίπος τους και συντηρούνται μέσα σε αυτό για αρκετούς μήνες.

Η λέξη "κονφί" έχει ρίζες λατινικές και υποδηλώνει τη διαδικασία συντήρησης. Στην Ιταλία συχνά συναντάμε και κονφί κρεμμυδιού, σκόρδου ή πιπεριάς ενώ στην Ελλάδα τα τουρσιά ήταν ένας τρόπος να συντηρούν εκτός ψυγείου μεγάλη γκάμα λαχανικών όπως το αγγουράκι, την πιπεριά, την μελιτζάνα, το λάχανο και άλλα πολλά.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, κονφί γίνονται και διάφορα φρούτα όπως πορτοκάλια και κεράσια. Η ζάχαρη είναι το συντηρητικό τους και το αποτέλεσμα είναι μικρά γευστικά ζαχαρωτά.

Λόγω της εποχής επιλέξαμε πορτοκάλια και σαγκουίνι για να κάνουμε κονφί και η αλήθεια είναι τώρα που έμαθα την διαδικασία θα δοκιμάσω στο μέλλον να φτιάξω κονφί και από άλλα φρούτα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή το μόνο που χρειάζεται είναι χρόνος προκειμένου να στεγνώσουν και να ζαχαρώσουν τα φρούτα μας. Δοκιμάστε τα και χαρίστε τα σε φίλους που σίγουρα θα εκτιμήσουν το δώρο σας.

Υλικά:

•► 10 πορτοκάλια ( Μέριλιν ή σαγκουίνι ή μιξ)
•► ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια κάθετα προς την βάση τους, προσέχοντας μαζί με την φλούδα να πάρουμε και λίγο από την σάρκα τους.

Κατόπιν κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες και φροντίζουμε να έχουν όσο το δυνατόν γίνεται το ίδιο μέγεθος. Αυτό είναι ένα βασικό βήμα προκειμένου να βράσουν στον ίδιο χρόνο.

Ρίχνουμε τις λωρίδες σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να τις σκεπάσει.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση, αλλάζουμε το νερό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή 7 φορές.

Αφού τελειώσει η διαδικασία του ξεπικρίσματος, πετάμε το νερό και ζυγίζουμε τις λωρίδες πορτοκαλιού. Τις ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης μαζί με 3κ.σ νερό.

Ξεκινάμε από δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη χαμηλώνουμε εντελώς την φωτιά.

Μόλις αρχίσουν να καραμελώνουν (περίπου μετά από μισή ώρα), τα αποσύρουμε από την φωτιά.

Τα απλώνουμε στην σχάρα του φούρνου και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για δυο ημέρες.

Τέλος, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με όση ζάχαρη χρειάζεται και τα αφήνουμε μια μέρα, ανακινώντας τακτικά να πάει παντού η ζάχαρη !!!!

Φυλάσσεται σε βάζο για όσο χρόνο θέλετε !!!


Η συνταγή είναι του σεφ Κώστα Σουέρεφ

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

gastromandie

Δεν υπάρχουν σχόλια :