Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Κυνήγι Παστιτσάδας !!!!



Κυριακή σήμερα και δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς ένα ζεστό, οικογενειακό τραπέζι. Η Κυριακή είναι η μέρα που μαγειρεύει η μαμά μας την καλύτερή της συνταγή και μυρίζει κάθε γωνιά του σπιτιού. Το μενού περιλαμβάνει συνήθως κρέας μοσχάρι, κατσικάκι ή κόκορα. Αυτή την Κυριακή την τιμητική τους είχαν τα κοτσύφια και οι τσίχλες που έπιασε ο μπαμπάς μου στο κυνήγι.

Η παστιτσάδα είναι ένα φαγητό που τρώμε τακτικά στην Κέρκυρα και η βάση της είναι τα απλά υλικά σε συνδυασμό με τα σωστά μπαχαρικά. Λάδι, κρασί, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά συστήνουν ένα πιάτο απλό, απόλυτα γευστικό και αδιαμφισβήτητα το πιάτο που χαρακτηρίζει την Κερκυραϊκή κουλτούρα.

Πολλοί ντόπιοι το προτιμούν πικάντικο γι'αυτό σε κάποιες συνταγές αναγράφεται και το κοκκινοπίπερο στα βασικά υλικά. Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν περιλαμβάνεται καθώς το κυνήγι απο μόνο του είναι αρκετά βαρύ, οπότε το αφήνουμε στην προτίμησή σας.

Το βασικό συστατικό της συνταγής μας είναι το "σπετσιερικό". Στην Κέρκυρα λέγοντας "σπετσιερικό" εννοούμε το μείγμα μπαχαρικών
( περιέχει: κύμινο, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, δάφνη )
που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και αυτό ποικίλει ανάλογα με το φαγητό.

Τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα οι Κερκυραίοι προμηθεύονταν τα μπαχαρικά τους απο τα φαρμακεία ή αλλιώς σπετσερίες, απ' όπου πήρε το όνομά του και το συγκεκριμένο μείγμα.

Η συνταγή είναι της μαμάς μου... που πάντα μαγειρεύει παραδοσιακά και νόστιμα! Αν δυσκολευτείτε να βρείτε κυνήγι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με έναν κόκορα ή με μοσχάρι.

Υλικά:

•► 10 - 12 τσίχλες ή κοτσύφια
•► ½ κούπας ελαιόλαδο
•► 2 μέτρια κρεμμύδια, σε καρέ
•► 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► ¾ κούπας κόκκινο ξηρό κρασί
•► ½ κούπα χυμό φρέσκιας ντομάτας
•► 1 + ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας (διαλυμένο σε 2 κ.σ. χλιαρό νερό)
•► ½ κ.γλ. ζάχαρη
•► 3 φύλλα δάφνης
•► 1 κοφτή κ.σ. σπετσιερικό { δες παραπάνω τι περιέχει }
•► Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα πουλιά και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Τα χαρακώνουμε ελαφρώς στο στήθος με ένα μαχαίρι και τα τσιγαρίζουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αρχικά σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει το λάδι και κατόπιν σε μέτρια.

Αφού τσιγαρίσουμε τα πουλιά για 6' περίπου κα από τις δυο πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3'.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τόσο νερό όσο να σκεπάσει το φαγητό μας. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για 30' περίπου.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και την δάφνη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί 30' ακόμη. Ανοίγουμε την κατσαρόλα μας και προσθέτουμε το σπετσιερικό. Μαγειρεύουμε 10' ακόμη, μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Σερβίρουμε με μακαρόνι No. 7 ( εάν μαγειρέψετε μοσχάρι σερβίρετε με πέννες, εάν μαγειρέψετε κόκορα σερβίρετε με μακαρόνι Νο. 3).




Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

gastromandie