Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Πάστα Σουσαμιού { Sesame Butter } !!!



Η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλους όσους έχουν ξεκινήσει το σαρανταήμερο της νηστείας. Για τις δύσκολες ώρες λοιπόν που σας λείπει μια γλυκιά λιχουδιά η πάστα σουσαμιού είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε. Η αρχική μου σκέψη ήταν να φτιάξω ταχίνι, η προσθήκη μελιού όμως του έδωσε μια πιο ενδιαφέρουσα γεύση.

Η πάστα σουσαμιού περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και γι' αυτό θεωρείται ιδανικό για όσους πάσχουν από αναιμία.

Αυξάνει επίσης το ρυθμό μεταβολισμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συμβάλλει στη διατήρηση του υγιούς δέρματος και είναι ιδανικό για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς περιέχει υψηλά ποσοστά ασβεστίου.

Η γεύση του είναι πολύ κοντά στο γνωστό φυστικοβούτυρο γι' αυτό και είναι ιδανικό σνακ για όσους έχουμε παιδιά. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, να το αλείψετε στο ψωμί σας ή ακόμη και στο σάντουιτς σας, γι' αυτό φροντίστε να έχετε πάντα ένα βαζάκι στο ψυγείο σας!

Υλικά:

•► 400 γρ. σουσάμι
•► 330 ml - 350ml σησαμέλαιο
•► 2 κ.σ μέλι
•► λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε το σουσάμι σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για 24 ώρες.

Ξεπλένουμε το σουσάμι σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το σουσάμι και το καβουρντίζουμε για 10'-15' περίπου. Το σουσάμι είναι έτοιμο όταν χρυσίζει και βγάλει το άρωμά του. Μετά τα 15' αρχίζει και μυρίζει ακριβώς σαν παστέλι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ρίχνουμε το σουσάμι σε ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπάμε να γίνει, όσο το δυνατόν, σκόνη. Ο χρόνος εξαρτάται από το μπλέντερ σας, εγώ χρειάστηκα σίγουρα 15'.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το σησαμέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε μια πάστα ιδανική για άλειμμα.

Είναι σημαντικό να ρίχνετε το λάδι σιγά-σιγά γιατί το σουσάμι βγάζει λάδι και δεν θέλουμε το μείγμα μας να γίνει πάρα πολύ ρευστό.

Προσθέτουμε το μέλι και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αφήστε το μείγμα για λίγο στο μπλέντερ να "κάτσει" και θα δείτε να σχηματίζεται στην επιφάνεια μια στρώση λαδιού. Αν είναι παραπάνω από ένα δάχτυλο βγάλτε την με ένα κουτάλι.

Μοιράστε σε δυο μικρά βάζα και φυλάξτε τα στο ψυγείο σας.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

gastromandie

Δεν υπάρχουν σχόλια :