Σήμερα θα σας παρουσιάσω κάτι ΑΝΤΙΘΕΤΟ από τις συνταγές που κυκλοφορούν και είναι όλες με βούτυρα, ζάχαρη, ζαχαρούχο γάλα, ζυμώματα, αναμονές, μίξερ κλπ.
... και συνεπικουρούμενου και του γεγονότος οτι έχω και τα μηνύματα που μου στείλατε - και την επιθυμία σας ,να σας δείξω τη δική μου συνταγή - με στέλνουν ΤΩΡΑ στη κουζίνα και θα σας παρουσιάσω τη δική μου εκδοχή !!!
Υλικά:   { για 7 ατομικά τσουρεκάκια }
•► 400 ml γάλα καρύδας
•► 150 γρ. ελαιόλαδο
•► 150 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή
•► 250 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
•► 300 γρ. αλεύρι Ζέας ή άλλο
•► 15 γρ. μαχλέπι (τουλάχιστον)
•► 4-5 τσιμπιές μαστίχα Χίου κοπανισμένη
•► βανίλια (κατά βούληση)
•► 17 γρ. baking powder
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε το μαχλέπι, την μαστίχα, τη βρώμη και το αλεύρι
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το baking και συνεχίζουμε. Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι. Θέλουμε να έχουμε μια τρεμουλιαστή, ελαστική και αφράτη ζύμη.
Χωρίζουμε σε 7 κομμάτια ή και περισσότερα και δημιουργούμε ένα μακρόστενο μακαρόνι. Το τυλίγουμε και δημιουργούμε τα τσουρεκάκια μας
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35-40 λεπτά
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
•► 400 ml γάλα καρύδας
•► 150 γρ. ελαιόλαδο
•► 150 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή
•► 250 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
•► 300 γρ. αλεύρι Ζέας ή άλλο
•► 15 γρ. μαχλέπι (τουλάχιστον)
•► 4-5 τσιμπιές μαστίχα Χίου κοπανισμένη
•► βανίλια (κατά βούληση)
•► 17 γρ. baking powder
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε το μαχλέπι, την μαστίχα, τη βρώμη και το αλεύρι
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το baking και συνεχίζουμε. Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι. Θέλουμε να έχουμε μια τρεμουλιαστή, ελαστική και αφράτη ζύμη.
Χωρίζουμε σε 7 κομμάτια ή και περισσότερα και δημιουργούμε ένα μακρόστενο μακαρόνι. Το τυλίγουμε και δημιουργούμε τα τσουρεκάκια μας
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35-40 λεπτά
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου