Πανεύκολα, πεντανόστιμα και πάνω απ’ όλα με ελάχιστες θερμίδες.
Υλικά:
•► 700 γρ. κολοκυθάκια
•► 300 γρ. ξερά κρεμμύδια
•► 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 4-5 σκ. σκόρδο λιωμένες
•► 15 γρ. μάραθο (οπωσδήποτε)
•► 2 κ.σ καλά αλεσμένο λιναρόσπορο ή 2 αυγά
•► 100 γρ. ελαιόλαδο
•► 250 γρ. ρεβυθάλευρο ή καλαμποκάλευρο
•► 200 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Χρησιμοποίησα πολύ_μηχάνημα κουζίνας και ήταν έτοιμα σε λιγότερο από 1 λεπτό.
Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε (περίπου μια κουταλιά της σούπας), ανακατεύουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (φρέσκα), τα ξερά κρεμμύδια τα οποία κόβουμε σε μικρά καρέ, το λιναρόσπορο, το μάραθο, το ελαιόλαδο και το σκόρδο
Με ένα πιρούνι ή καλύτερα με τα χέρια μας στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια ώστε να φύγουν τα υγρά. Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκύθια στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αλεύρια λίγο - λίγο και ανακατεύουμε. Ανάλογα το πόσο καλά έχετε "στύψει" τα κολοκυθάκια θα εξαρτηθεί και το αλεύρι που θα χρειαστούμε.
Το μείγμα μας θα είναι ανοιχτό αλλά θα κολλάει στα χέρια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. ΠΡΟΣΟΧΗ. Το μείγμα μας θα πρέπει να μας αρέσει. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 και στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε να πάει παντού.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε στη λαδόκολλα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά στους 220 σε αέρα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
healthy-and-delicious-recipes
•► 700 γρ. κολοκυθάκια
•► 300 γρ. ξερά κρεμμύδια
•► 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
•► 4-5 σκ. σκόρδο λιωμένες
•► 15 γρ. μάραθο (οπωσδήποτε)
•► 2 κ.σ καλά αλεσμένο λιναρόσπορο ή 2 αυγά
•► 100 γρ. ελαιόλαδο
•► 250 γρ. ρεβυθάλευρο ή καλαμποκάλευρο
•► 200 γρ. αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Χρησιμοποίησα πολύ_μηχάνημα κουζίνας και ήταν έτοιμα σε λιγότερο από 1 λεπτό.
Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε (περίπου μια κουταλιά της σούπας), ανακατεύουμε και αφήνουμε να φύγουν τα υγρά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (φρέσκα), τα ξερά κρεμμύδια τα οποία κόβουμε σε μικρά καρέ, το λιναρόσπορο, το μάραθο, το ελαιόλαδο και το σκόρδο
Με ένα πιρούνι ή καλύτερα με τα χέρια μας στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια ώστε να φύγουν τα υγρά. Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκύθια στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αλεύρια λίγο - λίγο και ανακατεύουμε. Ανάλογα το πόσο καλά έχετε "στύψει" τα κολοκυθάκια θα εξαρτηθεί και το αλεύρι που θα χρειαστούμε.
Το μείγμα μας θα είναι ανοιχτό αλλά θα κολλάει στα χέρια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. ΠΡΟΣΟΧΗ. Το μείγμα μας θα πρέπει να μας αρέσει. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 και στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε να πάει παντού.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε στη λαδόκολλα. Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά στους 220 σε αέρα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου