Την κρέμα λεμονιού που σας έδειξα πριν από λίγες μέρες την λατρέψατε κυριολεκτικά και χαίρομαι αφάνταστα γι' αυτό.
Σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σε ένα υπέροχο, ελαφρύ ωμοφαγικό, Cheesecake λεμόνι, χωρίς τυρί, βούτυρο και ζάχαρη.
Μόνο αν το δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε το πόσο ωραίο είναι !!!
Υλικά:   ( για 4-6 ατομικά cheesecake )
για τη βάση
•► 150 γρ. αμύγδαλα
•► 150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
•► 1 κοφτό κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 1 κ.σ ελαιόλαδο
•► 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού { ιδε ΑΝΩ }
για τη γέμιση
•► 250 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
•► 100- 120 γρ. αγαύη
•► 250 ml γάλα καρύδας
•► 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού { ιδε ΑΝΩ }
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα 150 γρ. αμύγδαλα της βάσης στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και όχι σε πιάτο όπως έκανα εγώ, γιατί θα λερώσετε γύρω-γύρω
Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού { ιδε ΑΝΩ } και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, τεράστιο μπισκότο.
Χωρίζουμε τη βάση σε τόσα ίσα μέρη, όσα και τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το "μπισκότο" στη βάση και απλώνουμε καλά
Βάζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα λεμονιού και την αγαύη και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε 3 - 4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να γίνει λεπτόρρευστη. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
για τη βάση
•► 150 γρ. αμύγδαλα
•► 150 γρ. χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
•► 1 κοφτό κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
•► 1 κ.σ ελαιόλαδο
•► 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού { ιδε ΑΝΩ }
για τη γέμιση
•► 250 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
•► 100- 120 γρ. αγαύη
•► 250 ml γάλα καρύδας
•► 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού { ιδε ΑΝΩ }
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα 150 γρ. αμύγδαλα της βάσης στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και όχι σε πιάτο όπως έκανα εγώ, γιατί θα λερώσετε γύρω-γύρω
Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού { ιδε ΑΝΩ } και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, τεράστιο μπισκότο.
Χωρίζουμε τη βάση σε τόσα ίσα μέρη, όσα και τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το "μπισκότο" στη βάση και απλώνουμε καλά
Βάζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα λεμονιού και την αγαύη και χτυπάμε καλά.
Βάζουμε 3 - 4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να γίνει λεπτόρρευστη. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
healthy-and-delicious-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου