Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Η νηστίσιμη συνταγή της ημέρας:
Χαλβάς με αλεύρι ή Κουταλάτος !!!!



Παραδοσιακός χαλβάς με αλεύρι αντί σιμιγδάλι. λέγεται και Κουταλάτος, γιατί δίνουμε το σχήμα του με κουτάλια. Είναι πιο σφιχτός απ τον σιμιγδαλένιο.

Υλικά:

•► 1 ποτήρι σπορέλαιο
•► 2 ποτήρια αλεύρι
•► 2 ποτήρια ζάχαρη
•► 2 ποτήρια νερό
•► 1 κουταλιά κανέλα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν άμμος

Ρίχνουμε το σιρόπι στο αλεύρι ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ και ανακατεύοντας γρήγορα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην έχει υγρά.

Αφήνουμε να κρυώσει και με δυο κουτάλια δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τον στρώσετε σε ένα πυρέξ -πριν κρυώσει- και να κόψετε κομμάτια.

Σε κάθε κομμάτι μπορείτε να διακοσμήσετε με καρύδια ψιλοκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ή ξερά φρούτα ψιλοκομμένα.

Όταν είναι έτοιμος ο χαλβάς μπορούμε να ρίξουμε ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες, όπως και στον σιμιγδαλένιο.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :