Παραδοσιακός χαλβάς με αλεύρι αντί σιμιγδάλι. λέγεται και Κουταλάτος, γιατί δίνουμε το σχήμα του με κουτάλια. Είναι πιο σφιχτός απ τον σιμιγδαλένιο.
Υλικά:
•► 1 ποτήρι σπορέλαιο
•► 2 ποτήρια αλεύρι
•► 2 ποτήρια ζάχαρη
•► 2 ποτήρια νερό
•► 1 κουταλιά κανέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν άμμος
Ρίχνουμε το σιρόπι στο αλεύρι ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ και ανακατεύοντας γρήγορα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην έχει υγρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και με δυο κουτάλια δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τον στρώσετε σε ένα πυρέξ -πριν κρυώσει- και να κόψετε κομμάτια.
Σε κάθε κομμάτι μπορείτε να διακοσμήσετε με καρύδια ψιλοκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ή ξερά φρούτα ψιλοκομμένα.
Όταν είναι έτοιμος ο χαλβάς μπορούμε να ρίξουμε ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες, όπως και στον σιμιγδαλένιο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr
•► 1 ποτήρι σπορέλαιο
•► 2 ποτήρια αλεύρι
•► 2 ποτήρια ζάχαρη
•► 2 ποτήρια νερό
•► 1 κουταλιά κανέλα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν άμμος
Ρίχνουμε το σιρόπι στο αλεύρι ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ και ανακατεύοντας γρήγορα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα και να μην έχει υγρά.
Αφήνουμε να κρυώσει και με δυο κουτάλια δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τον στρώσετε σε ένα πυρέξ -πριν κρυώσει- και να κόψετε κομμάτια.
Σε κάθε κομμάτι μπορείτε να διακοσμήσετε με καρύδια ψιλοκομμένα ή αμύγδαλα ασπρισμένα ή ξερά φρούτα ψιλοκομμένα.
Όταν είναι έτοιμος ο χαλβάς μπορούμε να ρίξουμε ψιλοκομμένα καρύδια και σταφίδες, όπως και στον σιμιγδαλένιο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου