Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα
σε πικάντικο γιαούρτι !!!



Υπέροχα σουβλάκια κοτόπουλου, μαριναρισμένα και ψημένα σε γιαούρτι με πικάντικες γεύσεις Μέσης Ανατολής.

Μια εύκολη συνταγή ( την βρήκα εδώ ) για πεντανόστιμα, μαλακά σουβλάκια σερβιρισμένα με γευστικότατο ρύζι μπασμάτι, με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και κουρκούμη ή σαφράν.

Υλικά:

•► 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 2 κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
•► ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
•► 1/8 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
•► 1 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) ή λιγότερο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
•► 1 λεμονιού το ξύσμα
•► 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
•► 2 κοφτά κ.γ. αλάτι
•► ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
•► 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
•► 700 γρ. μπούτι κοτόπουλου φιλέτο χωρίς κόκαλα και πέτσα ή 900 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο (ή ανάμεικτα μπούτι + στήθος)
•► 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο κάθετα σε χοντρές φέτες και μετά οριζόντια στη μέση
•► ελαιόλαδο

Για το ρύζι μπασμάτι (προαιρετικά):

•► 1 & ½ φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
•► 3 κ.σ. βούτυρο
•► ½ κ.γ. κουρκούμη ή 1/4 κ.γ. σαφράν
•► 2 & ¼ φλ. νερό ή ζωμό κότας
•► ¼ φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου (ή κουκουνάρια) καβουρδισμένα
•► 1/3 φλ. τσαγιού αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερι, βερίκοκα, σταφίδες)
•► αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα σουβλάκια:
Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη πάπρικα, το κύμινο, τη κανέλα, τις φλούδες μπούκοβο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι το πιπέρι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.

Παίρνετε το φιλέτο κοτόπουλου, αφαιρείτε με ψαλίδι τα λίπη και κόβετε το φιλέτο σε κομμάτια επιλογής σας, φροντίζοντας να έχουν περίπου το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και ανακατεύετε.

Μουσκεύετε σε μπόλικο νερό τα καλαμάκια (αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα) για 1/2 ώρα και “περνάτε” τα κομμάτια κοτόπουλου εναλλάξ με κρεμμύδι στα καλαμάκια.

Στρώνετε ένα ταψί, που να χωράει τα σουβλάκια, με αλουμινόχαρτο και απλώνετε επάνω μια μικρή στρώση μείγμα τος γιαουρτιού. Στρώνετε από πάνω τα σουβλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, προσθέτοντας παντού (στην επιφάνεια και στα πλάγια) μείγμα γιαουρτιού, ώστε να καλυφθούν πλήρως.

Σκεπάζετε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο να μαριναριστούν τα σουβλάκια για 6-8 τουλάχιστον ώρες μέχρι και ένα ολόκληρο βράδυ.

Προθερμαίνετε το γκρίλ στους 200-220 βαθμούς. Τοποθετείτε τα σουβλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένη σχάρα, πάνω από ταψί που έχετε προσθέσει νερό.

Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ, στη συνέχεια τα γυρίζετε και τα ψήνετε για ακόμα 5 λ περίπου ή μέχρι όταν κόψετε ένα κομμάτι στο κέντρο του δεν δείτε καθόλου ροζ χρώμα αίματος. Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν και θα χάσουν τους ζωμούς τους.

Για το ρύζι μπασμάτι (προαιρετικά): Βάζετε το ρύζι σε ένα μπολ, ρίχνετε νερό το οποίο φροντίζετε να σκεπάζει το ρύζι κατά 5 εκ. και το αφήνετε για 1/2 ώρα να μουλιάσει. Στη συνέχεια το ξεπλένετε πολύ καλά και το σουρώνετε.

Σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνετε το κουρκούμη, ανακατεύετε, προσθέτετε το σουρωμένο ρύζι και το σοτάρετε, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 2 λ περίπου.

Προσθέτετε το νερό (ή ζωμό κότας) και μόλις πάρει βράση, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό.

Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε στο ρύζι τα αμύγδαλα ή κουκουνάρια και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνετε στην άκρη να “σταθεί” για 5-7 λεπτά.

Στη συνέχεια σερβίρετε το ρύζι πασπαλισμένο με τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και από πάνω τα σουβλάκια κοτόπουλου.









Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

sintayes.gr , onceuponachef.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :