Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο γκιουβέτσι στη κατσαρόλα !!!



Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό, πεντανόστιμο, αγαπημένο πιάτο. Κοτόπουλο γκιουβέτσι στη κατσαρόλα.

Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο στη γεύση του, νόστιμο και χορταστικό φαγητό, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι !!!!

Υλικά:

•► 4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
•► 400 γρ. κριθαράκι μέτριο
•► 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•► 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
•► ½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
•► 5-6 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
•► 1 κ.γ. ζάχαρη
•► 4 κόκκους μπαχάρι
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•► αλάτι πιπέρι
•► τυρί αρεσκείας σας για πασπάλισμα (κεφαλοτύρι, ξηρή μυζήθρα, φέτα) προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ζητάτε στο χασάπη σας να κόψει τα μπούτια στα 2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 7-8 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά απ” όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λ ακόμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και το πελτέ και τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας για να βγάλει το άρωμά του.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο ζεστό νερό, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και τη δάφνη, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κριθαράκι, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να λαδωθεί καλά. Η διαδικασία αυτή γίνετε για να έχετε ένα σπυρωτό κριθαράκι.

Μπορείτε φυσικά να τη παραλείψετε και να ρίξετε το κριθαράκι ως έχει με το υπόλοιπο ελαιόλαδο κατευθείαν στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Μετά τα 45-50 λεπτά περίπου βρασίματος του κοτόπουλου, ρίχνετε στη κατσαρόλα 2 1/2-3 φλ. τσαγιού βραστό νερό, ανάλογα με τη σάλτσα που έχει μείνει στη κατσαρόλα και το σοταρισμένο κριθαράκι,

…αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να να γίνει καλά το κοτόπουλο και το κριθαράκι.

Αν απαιτηθεί προσθέτετε και άλλο βραστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος ώστε το κριθαράκι όταν το κατεβάσετε από τη φωτιά να είναι αρκετά ζουμερό.

Σημείωση: Τις ντομάτες κονκασέ ή τις φρέσκες ψιλοκομμένες μπορείτε να τις πολτοποιήσετε το multi ή να τις βάλετε ως έχουν στο φαγητό σας.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :