Σεμιφρέντο, σημαίνει ημιπαγωμένο και ανήκει στην κατηγορία των παγωτών τα οποία είναι σαν μους στην υφή τους. Είναι παγωμένο σαν τα παγωτά αλλά έχει μια κρεμώδη και βελούδινη υφή.
Περιέχει λιγότερα υγρά σε σχέση με το παγωτό και έτσι δεν έχει τους κρυστάλλους και ούτε χρειάζεται να το χτυπάμε ανα 2 -3 ώρες ξανά. Μπορεί είτε να σερβιριστεί σε κομμάτια σαν τούρτα είτε σε μπάλες όπως τα παγωτά
Υλικά:   ( για περίπου 2 λίτρα )
•► ½ φλ. ζάχαρη
•► 4 αυγά
•► 250 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
•► 430 γρ. κρέμα γάλακτος ή ένα κουτάκι φυτική σαντιγί
•► 2 κ. σούπας κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο
Σε ένα άλλο μεταλλικό σκεύος βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στο μπεν μαρί. ΠΡΟΣΟΧΗ η φωτιά να είναι χαμηλή, να σιγοβράζει αλλιώς θα γίνουν ομελέτα!!
Με ενα μίξερ χειρός ανακατεύουμε πολυ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη πάνω στο μπεν μαρί μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν σαντιγί
Αφαιρούμε απ το μπεν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει (περίπου 8 λεπτά)
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μη ξεφουσκώσει η κρέμα
Σε ένα άλλο μπο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική σαντιγί μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί
Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σαντιγί στα αυγά ανακατεύοντας απαλά
Αδειάζουμε το Σεμιφρέντο σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα μεταλλική (την οποία έχουμε καλύψει με μεμβράνη) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες η ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε 10 λεπτά πιο πρίν για να κόβεται εύκολα
Σημείωση: Προαιρετικά, μέσα μπορούμε να προσθέσουμε και σταγόνες σοκολάτας και να σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή φουντούκια ή φιστίκι Αιγίνης !!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr , deliciousshots
•► ½ φλ. ζάχαρη
•► 4 αυγά
•► 250 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
•► 430 γρ. κρέμα γάλακτος ή ένα κουτάκι φυτική σαντιγί
•► 2 κ. σούπας κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο
Σε ένα άλλο μεταλλικό σκεύος βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε στο μπεν μαρί. ΠΡΟΣΟΧΗ η φωτιά να είναι χαμηλή, να σιγοβράζει αλλιώς θα γίνουν ομελέτα!!
Με ενα μίξερ χειρός ανακατεύουμε πολυ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη πάνω στο μπεν μαρί μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν σαντιγί
Αφαιρούμε απ το μπεν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει (περίπου 8 λεπτά)
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα για να μη ξεφουσκώσει η κρέμα
Σε ένα άλλο μπο χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική σαντιγί μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί
Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σαντιγί στα αυγά ανακατεύοντας απαλά
Αδειάζουμε το Σεμιφρέντο σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα μεταλλική (την οποία έχουμε καλύψει με μεμβράνη) και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες η ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το βγάζουμε 10 λεπτά πιο πρίν για να κόβεται εύκολα
Σημείωση: Προαιρετικά, μέσα μπορούμε να προσθέσουμε και σταγόνες σοκολάτας και να σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή φουντούκια ή φιστίκι Αιγίνης !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr , deliciousshots
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου