Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σοκολατένια πανδαισία !!!



Πανδαισία σοκολατένιας γεύσης με τα απόλυτα “φιλαράκια” της σοκολάτας, τη φράουλα ή τα σμέουρα. Μια εξαιρετική και εύκολη συνταγή για την απόλυτη σοκολατένια τάρτα με φρέσκα φρούτα. Απολαύστε τη…

Υλικά:

Για τη βάση:


•► 1 + 1/2 φλ. τσαγιού τρίμμα μπισκότων όρεο
•► 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
•► 4 γεμάτες κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

•► 450 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•► 1 κ.σ. μέλι
•► 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
•► 2 κούπες φράουλες ή σμέουρα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Για γαρνίρισμα:

•► φράουλες ή σμέουρα [ράσμπερις]
•► ζάχαρη άχνη
•► σαντιγί [προαιρετικά]

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι στρογγυλό διαστάσεων 23-25 εκ. περίπου.

Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα όρεο μαζί με τη ζάχαρη. Λιώνετε το βούτυρο, το προσθέτετε στο τρίμμα μπισκότου και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή υγρή ζύμη.

Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζετε ισομερώς στη βάση και στα τοιχώματα ύψος μέχρι 3-4 εκ. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. [*]

Για τη γέμιση: Τοποθετείτε τις σταγόνες σοκολάτας και το μέλι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού τη κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.

Αφήνετε το μείγμα για 4 λεπτά να “καθίσει” και μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει κρούστα.

Πλένετε και κόβετε τη 1 κούπα με σμέουρα ή τις φράουλες σε μεγάλα κομμάτια [στα 2 ή 4 ανάλογα με το μέγεθός τους].

Τα στρώνετε καλά πάνω στη ψημένη βάση και περιχύνετε από πάνω, απαλά, να πάει ισομερώς παντού, τη λιωμένη κρέμα σοκολάτας. Ισιώνετε την επιφάνεια με μια μαρίζ και βάζετε τη τάρτα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να παγώσει καλά.

Για γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε γαρνίρετε με την υπόλοιπη 1 κούπα φρούτα, ολόκληρα ή σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους, με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρετε με τα φρούτα και προαιρετικά με σαντιγί [σε σχέδια με κορνέ].

Σημείωση: [*] Προτείνουμε να ψήσετε τη βάση γιατί με το ψήσιμο η βάση γίνεται, συμπαγής, σταθερή και κρουστή. Αν τη θέλετε ανάλαφρη και όχι τόσο συμπαγή, μπορείτε να μη τη ψήσετε. Και σε αυτή τη περίπτωση θα την αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν προσθέσετε από πάνω τα φρέσκα φρούτα και τη κρέμα σοκολάτας.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

sintayes.gr , rightathome.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :