Πανεύκολη και νοστιμότατη πίτα φτιαγμένη με τα υλικά της πίτσας. Οι συνδυασμοί αλλάζουν ανάλογα με τα γούστα σας και το τι έχει το ψυγείο !!!
Υλικά:
Για το ζυμάρι
•► 1/2 κούπα σπορέλαιο
•► 1 αυγό
•► 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή
•► λίγο αλάτι
•► λίγο ζάχαρη
•► 1 κούπα χλιαρό γάλα ή χλιαρό νερό
•► 500-600 γρ. περίπου αλεύρι
Για τη γέμιση
•► αλλαντικά, τριμμένα κασέρια, σάλτσα, ρίγανη, αλάτι,
μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικα κ.α.
Εκτέλεση:
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη.
Ρίχνουμε το λάδι και το αυγό ανακατεύοντας με το χέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δε κολλάει.
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε μισή με μία ώρα να φουσκώσει.
Για τη γέμιση: αλλαντικά, τριμμένα κασέρια, σάλτσα, ρίγανη, αλάτι, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικο.
Γενικά η γέμιση θα είναι με ότι υλικά σας αρέσουν.
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ, ανοίγουμε με το χέρι το μισό ζυμάρι πιέζοντας με τα δάχτυλα για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη σάλτσα, αλλαντικά, τα τριμμένα κασέρια και απο πάνω άλλα υλικά. Το άλλο μισό ζυμάρι, το ανοίγουμε φύλλο και καλύπτουμε την πίτα-πίτσα.
Πιέζουμε καλά τις άκρες να πάνε απο κάτω για να κλείσει καλά η πίτα. Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 200, μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και να ψηθεί καλά και απο κάτω.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr , dolmadaki.gr
Για το ζυμάρι
•► 1/2 κούπα σπορέλαιο
•► 1 αυγό
•► 1 φακελάκι μαγιά ή μισή νωπή
•► λίγο αλάτι
•► λίγο ζάχαρη
•► 1 κούπα χλιαρό γάλα ή χλιαρό νερό
•► 500-600 γρ. περίπου αλεύρι
Για τη γέμιση
•► αλλαντικά, τριμμένα κασέρια, σάλτσα, ρίγανη, αλάτι,
μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικα κ.α.
Εκτέλεση:
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζάχαρη.
Ρίχνουμε το λάδι και το αυγό ανακατεύοντας με το χέρι και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που δε κολλάει.
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε μισή με μία ώρα να φουσκώσει.
Για τη γέμιση: αλλαντικά, τριμμένα κασέρια, σάλτσα, ρίγανη, αλάτι, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικο.
Γενικά η γέμιση θα είναι με ότι υλικά σας αρέσουν.
Σε ένα λαδωμένο πυρέξ, ανοίγουμε με το χέρι το μισό ζυμάρι πιέζοντας με τα δάχτυλα για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βάζουμε τη σάλτσα, αλλαντικά, τα τριμμένα κασέρια και απο πάνω άλλα υλικά. Το άλλο μισό ζυμάρι, το ανοίγουμε φύλλο και καλύπτουμε την πίτα-πίτσα.
Πιέζουμε καλά τις άκρες να πάνε απο κάτω για να κλείσει καλά η πίτα. Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 200, μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και να ψηθεί καλά και απο κάτω.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr , dolmadaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου