Μια υπέροχη συνταγή για ένα γευστικότατο και εύκολο κέικ με την πρωτότυπη ονομασία ΚΡΑΤΗΡΑΣ !!!
Υλικά:
Για την κρέμα
•► 780 γρ. γάλα (4 φλιτζάνια)
•► 3 κουτ. σούπας κορν φλάουερ η ανθό αραβοσίτου βανίλια
•► 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 βανίλια για το κορν φλάουερ
•► λίγο βούτυρο
Για το κέικ
•► 3 αυγά
•► 1 φλ. ζάχαρη
•► ½ φλ. σπορέλαιο
•► 1 φλ. γάλα
•► 3 κουτ. σούπας κακάο
•► 1 φακελάκι μπέικιν
•► 2-2,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς το βούτυρο. Βάζουμε στη φωτιά να βράσει, να αρχίσει να δένει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
Για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το κακάο, μπέκιν και αλεύρι. Το μίγμα να είναι λίγο σφιχτό, όχι νερουλό
Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε μια ταψάκι τσέρκι, αποσπώμενο
Στη μέση απο το μίγμα κέικ, ρίχνουμε την κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ η κρέμα να μην είναι καυτή, γι’ αυτό την ετοιμάσαμε νωρίτερα! Επίσης η κρέμα πρέπει να αφήνει 3-4 εκατοστά κενό απ τα τοιχώματα για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ και να την κλείσει.
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου, να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βουτάμε στο κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η κρέμα! όχι οτι αν κόψετε ζεστό θα χαλάσει, ίσα ίσα ζεστό είναι όλα τα λεφτά !!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr , dolmadaki.gr
Για την κρέμα
•► 780 γρ. γάλα (4 φλιτζάνια)
•► 3 κουτ. σούπας κορν φλάουερ η ανθό αραβοσίτου βανίλια
•► 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 βανίλια για το κορν φλάουερ
•► λίγο βούτυρο
Για το κέικ
•► 3 αυγά
•► 1 φλ. ζάχαρη
•► ½ φλ. σπορέλαιο
•► 1 φλ. γάλα
•► 3 κουτ. σούπας κακάο
•► 1 φακελάκι μπέικιν
•► 2-2,5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς το βούτυρο. Βάζουμε στη φωτιά να βράσει, να αρχίσει να δένει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
Για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το κακάο, μπέκιν και αλεύρι. Το μίγμα να είναι λίγο σφιχτό, όχι νερουλό
Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε μια ταψάκι τσέρκι, αποσπώμενο
Στη μέση απο το μίγμα κέικ, ρίχνουμε την κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ η κρέμα να μην είναι καυτή, γι’ αυτό την ετοιμάσαμε νωρίτερα! Επίσης η κρέμα πρέπει να αφήνει 3-4 εκατοστά κενό απ τα τοιχώματα για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ και να την κλείσει.
Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου, να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βουτάμε στο κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η κρέμα! όχι οτι αν κόψετε ζεστό θα χαλάσει, ίσα ίσα ζεστό είναι όλα τα λεφτά !!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr , dolmadaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου