Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις συνταγές της Φύλλη !!!!
Μόλις μας έστειλε αχνιστή συνταγή για ελιοψωμάκια, ένα θρεπτικό σνακ με ενέργεια και αρωματικά !!!
Υλικά:
Για την Ζύμη
•► 200 γρ. ελαιόλαδο
•► 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
•► ½ κιλό αλεύρι ολικής
Για την Γέμιση
•► 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια
•► 200 γρ. κρεμμύδι
•► 15 γρ. δυόσμο ξερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο φτιάχνουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το κρεμμύδι (η τα βάζουμε στο μπλέντερ) και προσθέτουμε το δυόσμο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και την ανοίγουμε με χοντρό πλάστη σε 3 φύλλα χοντρούλα, σαν τάρτας.
Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης σε κάθε φύλλο και τα τυλίγουμε όπως τον κορμό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
nutrinews.gr
Για την Ζύμη
•► 200 γρ. ελαιόλαδο
•► 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
•► ½ κιλό αλεύρι ολικής
Για την Γέμιση
•► 200 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια
•► 200 γρ. κρεμμύδι
•► 15 γρ. δυόσμο ξερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε να ξεκουραστεί όσο φτιάχνουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τις ελιές και το κρεμμύδι (η τα βάζουμε στο μπλέντερ) και προσθέτουμε το δυόσμο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και την ανοίγουμε με χοντρό πλάστη σε 3 φύλλα χοντρούλα, σαν τάρτας.
Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης σε κάθε φύλλο και τα τυλίγουμε όπως τον κορμό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
nutrinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου