Ένας μοναδικός, ξεχωριστός, αρωματικός και νηστίσιμος χαλβάς με σοκολάτα και πορτοκάλι !!!
Τόσο η συνταγή όσο και τα υλικά είναι πολύ εύκολα !!!
Είμαστε σίγουροι πως αυτό το γλυκό θα το λατρέψουν όλοι στην οικογένεια σας !!!
Υλικά:
•► ½ κούπα ηλιέλαιο
•► 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
•► 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
•► 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
•► 3 κούπες ζάχαρη
•► 4 κούπες νερό
•► 2 πορτοκάλια
•► 200 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
•► 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα λιωμένη
•► 100 γρ. λευκή κουβερτούλα λιωμένη
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε 2 πορτοκάλια ολόκληρα και τα βράζουμε για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση, τα στύβουμε πολύ καλά σε ένα μπολ μέχρι να φύγει όλο το ζουμί και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Πετάμε το ζουμί με τα κουκούτσια και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ό,τι έχει μείνει από τα πορτοκάλια.
Ρίχνουμε τα κομμάτια στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον πουρέ από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 8-10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
Μόλις πήξει, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και χωρίζουμε το μείγμα ρίχνοντας το μισό σε ένα μπολ.
Στο μισό μείγμα, που έχει μείνει στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει το μείγμα μας ένα σοκολατί χρώμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με τη σοκολάτα σε μία φόρμα του κέικ με τρύπα 23 εκ. και πιέζουμε γύρω γύρω με ένα κουτάλι ώστε να έχουμε μία ομοιόμορφη επιφάνεια.
Ρίχνουμε από πάνω το λευκό μείγμα και πιέζουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να γίνει ομοιόμορφη.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30-40 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε φτιάχνοντας γραμμές από τη μαύρη και τη λευκή κουβερτούρα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
akispetretzikis.com
•► ½ κούπα ηλιέλαιο
•► 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
•► 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
•► 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65%
•► 3 κούπες ζάχαρη
•► 4 κούπες νερό
•► 2 πορτοκάλια
•► 200 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια ψιλοκομμένα
Για το σερβίρισμα
•► 100 γρ. μαύρη κουβερτούρα λιωμένη
•► 100 γρ. λευκή κουβερτούλα λιωμένη
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα που βράζει νερό ρίχνουμε 2 πορτοκάλια ολόκληρα και τα βράζουμε για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση, τα στύβουμε πολύ καλά σε ένα μπολ μέχρι να φύγει όλο το ζουμί και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Πετάμε το ζουμί με τα κουκούτσια και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ό,τι έχει μείνει από τα πορτοκάλια.
Ρίχνουμε τα κομμάτια στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον πουρέ από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 8-10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.
Μόλις πήξει, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και χωρίζουμε το μείγμα ρίχνοντας το μισό σε ένα μπολ.
Στο μισό μείγμα, που έχει μείνει στην κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει το μείγμα μας ένα σοκολατί χρώμα.
Αδειάζουμε το μείγμα με τη σοκολάτα σε μία φόρμα του κέικ με τρύπα 23 εκ. και πιέζουμε γύρω γύρω με ένα κουτάλι ώστε να έχουμε μία ομοιόμορφη επιφάνεια.
Ρίχνουμε από πάνω το λευκό μείγμα και πιέζουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να γίνει ομοιόμορφη.
Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30-40 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε φτιάχνοντας γραμμές από τη μαύρη και τη λευκή κουβερτούρα.
Δείτε την υπέροχη αυτή συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η συνταγή ήταν του Άκη Πετρετζίκη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου