Για σήμερα έχουμε να φτιάξουμε μια πρωτεϊνούχα σοκολατένια μίξη καρπών, χουρμάδων, μπανάνα, σπόρων chia με έλαιο καρύδας και πρωτεΐνη αρακά.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια όμορφη επιλογή για τα μετα-προπονητικά cravings, ελαφρώς απενεχοποιημένη χάρη στην υψηλή της διαθρεπτική αξία !!!
Υλικά:
Για την βάση
•► 1 κούπα βρώμη
•► 1 κούπα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή/και καρύδι)
•► 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες (μούλιασμα σε νερό 10 λεπτά)
•► Λίγο αλάτι
•► 3 κουταλιές σούπας νερό
Για την επικάλυψης – κρέμας
•► 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους όπως πριν
•► 2 ώριμες μπανάνες
•► 2 κουταλιές σούπας chia seeds
•► 2 κουταλιές σούπας πρωτεΐνη αρακά
•► Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Για την βάση
Αλέθεις τη βρώμη να γίνει σκόνη. Αλέθεις τους ξηρούς καρπούς.
Αλέθεις τους χουρμάδες και στο τέλος ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα σε 28άρα φόρμα πάνω σε λαδόκολλα.
Για την επικάλυψης – κρέμας
Αλέθεις τους χουρμάδες με τις μπανάνες μέχρι να γίνει κρέμα.
Ανακατεύοντας προσθέτεις μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνεις το μείγμα στη βάση και μετά το βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Αν θέλεις μετά προσθέτεις σοκολάτα μαύρη Μπεν Μαρί 100 γρ. και 2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
Για την βάση
•► 1 κούπα βρώμη
•► 1 κούπα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή/και καρύδι)
•► 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες (μούλιασμα σε νερό 10 λεπτά)
•► Λίγο αλάτι
•► 3 κουταλιές σούπας νερό
Για την επικάλυψης – κρέμας
•► 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους όπως πριν
•► 2 ώριμες μπανάνες
•► 2 κουταλιές σούπας chia seeds
•► 2 κουταλιές σούπας πρωτεΐνη αρακά
•► Λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Για την βάση
Αλέθεις τη βρώμη να γίνει σκόνη. Αλέθεις τους ξηρούς καρπούς.
Αλέθεις τους χουρμάδες και στο τέλος ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και το αλάτι.
Απλώνουμε το μείγμα σε 28άρα φόρμα πάνω σε λαδόκολλα.
Για την επικάλυψης – κρέμας
Αλέθεις τους χουρμάδες με τις μπανάνες μέχρι να γίνει κρέμα.
Ανακατεύοντας προσθέτεις μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνεις το μείγμα στη βάση και μετά το βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Αν θέλεις μετά προσθέτεις σοκολάτα μαύρη Μπεν Μαρί 100 γρ. και 2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου