Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Καρνί γιαρίκ ή αλλιώς μελιτζάνες γεμιστές !!!



Στην τουρκική γλώσσα αυτό το νόστιμο φαγητό έχει το αστείο όνομα καρνί γιαρίκ (σχισμένη κοιλιά) και μας το έμαθαν οι Πολίτες, που έφεραν στην Ελλάδα τη συνταγή του, όπως και το ιμάμ μπαϊλντί, που δεν περιέχει μεν κιμά αλλά με αυτό λιποθύμησε ο ιμάμης.

Υλικά:   { για 6 Μερίδες }

•► 6 μελιτζάνες μακρόστενες, χοντρές
•► ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
•► 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
•► 4 πιπερίτσες καυτερές πράσινες, μακρόστενες (3 κομμένες στη μέση κατά μήκος για το στόλισμα, μία ψιλοκομμένη για τη γέμιση)
•► 4 μεγάλες ντομάτες (μία σε φετούλες για το στόλισμα και τρεις σε κυβάκια για τη γέμιση)
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
•► ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους με τον πατατοκαθαριστή, αφήνοντας και στις δύο άκρες τους λίγη από τη φλούδα. Καλό είναι να διατηρήσετε το κοτσάνι τους. Κάνετε μια χαρακιά στην κοιλιά κατά μήκος κάθε μελιτζάνας και με δύο κουτάλια ανοίγετε τη χαρακιά ώστε να μεγαλώσει το άνοιγμα και να μοιάζουν με βαρκούλες.

Αν θέλετε να τις ξεπικρίσετε, τις αφήνετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Τις στύβετε και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τις ντομάτες κομμένες κυβάκια και ρίχνετε λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και ανακατεύετε στο μίγμα το μαϊντανό.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Γεμίζετε τις μελιτζάνες και τις αραδιάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάζετε στην επιφάνεια καθεμίας από μισή καυτερή πιπεριά και μία φέτα ντομάτας. Ρίχνετε στο σκεύος το διαλυμένο ντοματοπελτέ και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Σερβίρετε το φαγητό μαζί με δροσερό τζατζίκι και ρύζι πιλάφι (basmati).

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η συνταγή της Σιμόνης Καφίρη ... Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :