Η Ελευθερία είναι μια ποδηλάτισσα πολλά υποσχόμενη. Τον χρόνο που έχει μετά τα διαβάσματα του σχολείου και τις προπονήσεις, δημιουργεί φανταστικά σνακ για τις μεγάλες προπονήσεις της το σαββατοκύριακο !!!
Να, ας πούμε, στην παρακάτω συνταγή μας αναλύει πώς μπορούμε να φτιάξουμε τέλειες μπάρες με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς !!!
Υλικά:
•► 130 γρ. ταχίνι
•► 140 γρ. μέλι
•► 40 γρ. μαύρη ζάχαρη (εγώ βάζω μία κουταλιά μέλι αντί για ζάχαρη )
•► 20 γρ. ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι καρύδια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες (μαύρες λευκές ή ανάμικτες ) ή οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει
•► 150 γρ. δημητριακά της αρεσκείας σας
•► 100 γρ. βρώμη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα 40 γρ. από το μέλι μαζί με την ζάχαρη και το λάδι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 100 γρ. μέλι τους ξηρούς καρπούς τις σταφίδες τη βρώμη και τα δημητριακά.
Προσθέτουμε και το μείγμα του μελιού με την ζάχαρη και το λάδι που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και να μην έχει κενά. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και… Καλές βόλτες !!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
•► 130 γρ. ταχίνι
•► 140 γρ. μέλι
•► 40 γρ. μαύρη ζάχαρη (εγώ βάζω μία κουταλιά μέλι αντί για ζάχαρη )
•► 20 γρ. ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι καρύδια αμύγδαλα χοντροαλεσμένα
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες (μαύρες λευκές ή ανάμικτες ) ή οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο σας αρέσει
•► 150 γρ. δημητριακά της αρεσκείας σας
•► 100 γρ. βρώμη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τα 40 γρ. από το μέλι μαζί με την ζάχαρη και το λάδι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 100 γρ. μέλι τους ξηρούς καρπούς τις σταφίδες τη βρώμη και τα δημητριακά.
Προσθέτουμε και το μείγμα του μελιού με την ζάχαρη και το λάδι που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώσπου να ενωθούν καλά μεταξύ τους.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι το πατάμε να απλωθεί ομοιόμορφα και να μην έχει κενά. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και… Καλές βόλτες !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου