Απλή, ελαφριά και ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα πορτοκάλια σας, κανονίζετε και πόση ζάχαρη θα βάλετε.
Μπορείτε να μην βάλετε καθόλου ζάχαρη αν αντέχετε την ξινάδα των πορτοκαλιών, ή αν είναι γλυκά.
Διαβάστε το 4 tip πριν αποφασίσετε να την κάνετε !!!!
Υλικά:   { για 4 μερίδες }
•► 3,5 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
•► 1 φακελάκι ανθό αραβοσίτου βανίλια ή 5 κουταλιές κορν φλάουερ
•► 4-6 κουταλιές ζάχαρη {εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε}
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ στον χυμό μαζί με τη ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και να δέσει η κρέμα
Σερβίρουμε σε μπολ ή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για τούρτες και γλυκά.
Tips:
► 1 ► τον φρέσκο χυμό τον περνάμε απο σουρωτήρι για να είναι καθαρή η κρέμα μας. Αντί πορτοκάλι, μπορείτε να βάλετε και χυμό φράουλα ή κεράσι κλπ
► 2 ► αντί κορν φλάουερ μπορούμε να βάλουμε και ψιλό σιμιγδάλι!
► 3 ► μπορεί να προστεθεί και μια κουταλιά μαργαρίνη
► 4 ► Εαν τα πορτοκάλια είναι αρκετά ξινά, μπορεί η κρέμα να βγει ξινή. Σε αυτη την περίπτωση, μπορείτε να αναμίξετε χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού, που είναι πιο γλυκός, ή να βάλετε χυμό και νερό μαζί για να αραιώσει αν είναι ξινός !!!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
kozanimedia.gr
•► 3,5 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
•► 1 φακελάκι ανθό αραβοσίτου βανίλια ή 5 κουταλιές κορν φλάουερ
•► 4-6 κουταλιές ζάχαρη {εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε}
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ στον χυμό μαζί με τη ζάχαρη και το βάζουμε στη φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και να δέσει η κρέμα
Σερβίρουμε σε μπολ ή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για τούρτες και γλυκά.
Tips:
► 1 ► τον φρέσκο χυμό τον περνάμε απο σουρωτήρι για να είναι καθαρή η κρέμα μας. Αντί πορτοκάλι, μπορείτε να βάλετε και χυμό φράουλα ή κεράσι κλπ
► 2 ► αντί κορν φλάουερ μπορούμε να βάλουμε και ψιλό σιμιγδάλι!
► 3 ► μπορεί να προστεθεί και μια κουταλιά μαργαρίνη
► 4 ► Εαν τα πορτοκάλια είναι αρκετά ξινά, μπορεί η κρέμα να βγει ξινή. Σε αυτη την περίπτωση, μπορείτε να αναμίξετε χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού, που είναι πιο γλυκός, ή να βάλετε χυμό και νερό μαζί για να αραιώσει αν είναι ξινός !!!!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση: To 4 tip , ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στην αρχική συνταγή ,αλλά προσετέθη από τον admin
kozanimedia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου