Ένας ξεχωριστός θαλασσινός μεζές που ανοίγει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.
Θα τον συνοδεύσετε με ούζο φυσικά, για να ταιριάξει απόλυτα με τις ουζάτες γαρίδες που γεμίζουν τα ρολάκια γλώσσας.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 8 φιλέτα γλώσσας (μισά), καθαρισμένα
•► 500 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
•► 2 κουτ. σούπας ούζο
•► 3 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 κουτ. γλυκού άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
•► 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
•► ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► ¼ φλιτζανιού κρασί λευκό
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► λίγη πάπρικα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τα φιλέτα και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Τα ραντίζετε με το λεμόνι και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι μέχρι να μαλακώσουν λίγο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και τις σβήνετε με το ούζο.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο ή το μάραθο, τη φρυγανιά και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μοιράζετε τη γέμιση στα οκτώ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-200οC. Τοποθετείτε ένα φιλέτο γλώσσας στον πάγκο και απλώνετε μία μερίδα από τη γέμιση στη φαρδιά άκρη του ψαριού. Τυλίγετε το φιλέτο σε ρολό και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί με το δίπλωμα προς τα κάτω. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνετε τα ρολά με το κρασί και το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι -προσοχή να μην σας παραψηθεί γιατί θα στεγνώσει. Σερβίρετε τα ρολά σε πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά.
Παίρνετε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και, αν χρειαστεί, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ.
Σερβίρετε τα ρολά των ψαριών σε πιάτα περιχύνοντας με λίγη από τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα. Συνοδεύετε το ψάρι με πιλάφι από ρύζι basmati.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , tgbnews.com
•► 8 φιλέτα γλώσσας (μισά), καθαρισμένα
•► 500 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
•► 2 κουτ. σούπας ούζο
•► 3 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 κουτ. γλυκού άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
•► 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
•► ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► ¼ φλιτζανιού κρασί λευκό
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► λίγη πάπρικα
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένετε τα φιλέτα και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Τα ραντίζετε με το λεμόνι και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι μέχρι να μαλακώσουν λίγο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και τις σβήνετε με το ούζο.
Όταν απορροφηθούν τα υγρά κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο ή το μάραθο, τη φρυγανιά και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μοιράζετε τη γέμιση στα οκτώ.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-200οC. Τοποθετείτε ένα φιλέτο γλώσσας στον πάγκο και απλώνετε μία μερίδα από τη γέμιση στη φαρδιά άκρη του ψαριού. Τυλίγετε το φιλέτο σε ρολό και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί με το δίπλωμα προς τα κάτω. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνετε τα ρολά με το κρασί και το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι -προσοχή να μην σας παραψηθεί γιατί θα στεγνώσει. Σερβίρετε τα ρολά σε πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά.
Παίρνετε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και, αν χρειαστεί, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ.
Σερβίρετε τα ρολά των ψαριών σε πιάτα περιχύνοντας με λίγη από τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα. Συνοδεύετε το ψάρι με πιλάφι από ρύζι basmati.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , tgbnews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου