Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Γλώσσα φιλέτο με ουζάτη γέμιση γαρίδας !!!



Ένας ξεχωριστός θαλασσινός μεζές που ανοίγει ιδανικά κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.

Θα τον συνοδεύσετε με ούζο φυσικά, για να ταιριάξει απόλυτα με τις ουζάτες γαρίδες που γεμίζουν τα ρολάκια γλώσσας.

Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }

•► 8 φιλέτα γλώσσας (μισά), καθαρισμένα
•► 500 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
•► 2 κουτ. σούπας ούζο
•► 3 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► 1 κουτ. γλυκού άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
•► 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
•► ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► ¼ φλιτζανιού κρασί λευκό
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► λίγη πάπρικα
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε τα φιλέτα και τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας. Τα ραντίζετε με το λεμόνι και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι μέχρι να μαλακώσουν λίγο και προσθέτετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και τις σβήνετε με το ούζο.

Όταν απορροφηθούν τα υγρά κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο ή το μάραθο, τη φρυγανιά και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μοιράζετε τη γέμιση στα οκτώ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-200οC. Τοποθετείτε ένα φιλέτο γλώσσας στον πάγκο και απλώνετε μία μερίδα από τη γέμιση στη φαρδιά άκρη του ψαριού. Τυλίγετε το φιλέτο σε ρολό και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί με το δίπλωμα προς τα κάτω. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Περιχύνετε τα ρολά με το κρασί και το υπόλοιπο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι -προσοχή να μην σας παραψηθεί γιατί θα στεγνώσει. Σερβίρετε τα ρολά σε πιατέλα και τα κρατάτε ζεστά.

Παίρνετε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και, αν χρειαστεί, την πήζετε με λίγο κορνφλάουρ.

Σερβίρετε τα ρολά των ψαριών σε πιάτα περιχύνοντας με λίγη από τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα. Συνοδεύετε το ψάρι με πιλάφι από ρύζι basmati.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr , tgbnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :