Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Μπόμπα με σεμιφρέντο τιραμισού !!!



Ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά γλυκά δίνει έμπνευση και γίνεται η … καρδιά ενός γλυκού, σκέτη μπόμπα !!!

Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }

Για το σοκολατένιο παντεσπάνι

•► 6 αβγά
•► 1 φλιτζάνι (250ml) ζάχαρη
•► ¾ φλιτζανιού αλεύρι
•► ¼ φλιτζανιού κακάο
•► 1 - 1 & ½ φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού

Για το σεμιφρέντο

•► 3 κουτ. σούπας κρασί Marsala ή άλλο γλυκό κρασί
•► 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
•► 200 ml γάλα ζαχαρούχο
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 1 κουτ. σούπας βραστό νερό
•► 1 κουτ. σούπας Tia Maria ή Kahlua
•► λίγο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει πολύ.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε στο μίγμα των αβγών το αλεύρι και το κακάο από σουρωτήρι, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν χωρίς να φύγει ο αέρας από το μίγμα.

Το μοιράζετε σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το ισιώνετε με σπάτουλα και ψήνετε τα παντεσπάνια στο φούρνο για 12 λεπτά το καθένα.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και τα αναποδογυρίζετε στον πάγκο σας.

Ξεκολλάτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος και μαζί με την πετσέτα τα τυλίγετε σε ρολό. Αφού κρυώσουν εντελώς τα ξετυλίγετε, τα αλείφετε με την πραλίνα και τα ξανατυλίγετε σε ρολό. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Λαδώνετε ελαφρά ένα μπολ χωρητικότητας ενός λίτρου και το καλύπτετε με διπλή στρώση πλαστικής μεμβράνης.

Κόβετε τα ρολά σε φέτες πάχους 2εκ. και τις τοποθετείτε γύρω γύρω στα εσωτερικά τοιχώματα του μπολ πιέζοντάς τες ελαφρά μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια. Τα κενά τα καλύπτετε με μικρά κομματάκια. Κρατάτε όσο ρολό περισσέψει για τη βάση. Πασπαλίζετε με δύο κουταλιές της σούπας κρασί.

Χτυπάτε στο μίξερ το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αναμιγνύετε το διαλυμένο καφέ με το λικέρ και τα ανακατεύετε στο μπολ με την κρέμα.

Ρίχνετε την κρέμα τιραμισού στην εσοχή που έχει δημιουργηθεί στο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να μισοπαγώσει. Γεμίζετε το κενό από πάνω με φέτες από το υπόλοιπο ρολό, ραντίζετε με το υπόλοιπο κρασί και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.

Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε την μπόμπα να σταθεί για 30 λεπτά και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Ύστερα αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου.

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :