Τα σορμπέ είναι από τους πιο νόστιμους τρόπους για να απολαύσουμε τα φρούτα εποχής. Ας φτιάξουμε λοιπόν δροσερό σορμπέ ροδάκινου !!!
Υλικά:
•► 1 & ½ κιλό ώριμα ροδάκινα
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
•► 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► 4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο
Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.
Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πιρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρετε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 & ½ κιλό ώριμα ροδάκινα
•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
•► 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► 4 κουτ. σούπας λικέρ ροδάκινο
Εκτέλεση:
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπλέντερ, τα ροδάκινα, το κρύο σιρόπι, το χυμό λεμονιού και το λικέρ. Πολτοποιείτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός πουρές.
Μεταφέρετε τον πουρέ σε παγωτομηχανή και παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάζετε τον πουρέ σε ένα μεταλλικό δοχείο και παγώνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζετε το σορμπέ από το ψυγείο, ανακατεύετε με ένα πιρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρετε το σορμπέ σε μπάλες με λίγα φύλλα μέντας !!!
Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου