Ο Βασίλης, λάτρης των βουνών και των δρομικών αποστάσεων, μοιράζεται μαζί μας μια από τις συνταγές του για μπισκότα που παίρνει στις πολύωρες προπονήσεις βουνού.
Αν δεν πάρετε να κατακτήσετε τις κορυφές, αποτελούν εξαιρετική λύση να συνοδεύσετε τον καφέ σας!!!
Υλικά:
•► 100 γρ. βρώμη
•► 100 γρ. αλεύρι ολικής απο δίκοκκο σιτάρι
•► 50 γρ. στέβια
•► 80 ml λάδι
•► 1 κουτ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 60 ml γάλα
•► 1 + ½ κουτ. σούπας λιναρόσπορο
Εκτέλεση:
Ρίχνω την βρώμη στο μούλτι και την τρίβω σκόνη .
Μετά ρίχνω μέσα αλεύρι-ζάχαρη-Λάδι-μπεϊκιν -αλάτι -λιναρόσπορος.
Τα χτυπάω και τα τυλίγω σε σελοφάν και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζω και ανάμεσα σε δυο χαρτιά ψησίματος ανοίγω την ζύμη σε πάχος 5mm.
Περνώ ένα σκουπ η ποτήρι και κόβω σε μπισκότα. Τα βάζω σε ταψί που έχω βάλει λαδόκολλα και ψήνω 160′ για 13-15 λεπτά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
•► 100 γρ. βρώμη
•► 100 γρ. αλεύρι ολικής απο δίκοκκο σιτάρι
•► 50 γρ. στέβια
•► 80 ml λάδι
•► 1 κουτ. γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 60 ml γάλα
•► 1 + ½ κουτ. σούπας λιναρόσπορο
Εκτέλεση:
Ρίχνω την βρώμη στο μούλτι και την τρίβω σκόνη .
Μετά ρίχνω μέσα αλεύρι-ζάχαρη-Λάδι-μπεϊκιν -αλάτι -λιναρόσπορος.
Τα χτυπάω και τα τυλίγω σε σελοφάν και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζω και ανάμεσα σε δυο χαρτιά ψησίματος ανοίγω την ζύμη σε πάχος 5mm.
Περνώ ένα σκουπ η ποτήρι και κόβω σε μπισκότα. Τα βάζω σε ταψί που έχω βάλει λαδόκολλα και ψήνω 160′ για 13-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
nutrinews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου