Τα dumplings είναι από τα πιο διάσημα ορεκτικά της ασιατικής κουζίνας.
Εδώ τα φτιάχνουμε με κιμά κοτόπουλου, δημιουργώντας πιτάκια εξαιρετικής νοστιμιάς.
Υλικά:   { Για 50 κομμάτια-Μερίδες }
•► 50 wonton φύλλα τετράγωνα
•► 400 γρ. κιμά από κοτόπουλο Νιτσιάκος
•► 40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
•► 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•► 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
•► 1 πιπερίτσα τσίλι καυτερή
•► 70 ml soy sauce { Σόγια Σος }
•► 45 ml σησαμέλαιο
•► 40 ml sake ή κρασί λευκό
•► ½ λάχανο μέτριο, τριμμένο
•► 1 αβγό χτυπημένο
•► πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dip
•► 200 ml soy sauce { Σόγια Σος }
•► 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
•► ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
•► 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε το λάχανο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το αβγό και ζυμώνετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε 1 γεμάτη κουταλιά του τσαγιού σε κάθε φύλλο wonton. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου με νερό τα δάκτυλα σας και διπλώνετε τα wonton για να πάρουν τριγωνικό σχήμα. Τα τσιμπάτε γύρω γύρω και τα κλείνετε καλά με 16 μικρές πιέτες. Τοποθετείτε τα dumpling σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα dumplings και τα βράζετε για 6 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με το dip που φτιάχνετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
olivemagazine.gr
•► 50 wonton φύλλα τετράγωνα
•► 400 γρ. κιμά από κοτόπουλο Νιτσιάκος
•► 40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
•► 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•► 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
•► 1 πιπερίτσα τσίλι καυτερή
•► 70 ml soy sauce { Σόγια Σος }
•► 45 ml σησαμέλαιο
•► 40 ml sake ή κρασί λευκό
•► ½ λάχανο μέτριο, τριμμένο
•► 1 αβγό χτυπημένο
•► πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dip
•► 200 ml soy sauce { Σόγια Σος }
•► 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
•► ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένη
•► 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μικρό, ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας ξύδι ρυζιού
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, την πιπερίτσα τσίλι και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον κιμά του κοτόπουλου. Προσθέτετε το λάχανο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το σησαμέλαιο, το σάκε, τη σάλτσα σόγιας και το αβγό και ζυμώνετε καλά το μίγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετείτε 1 γεμάτη κουταλιά του τσαγιού σε κάθε φύλλο wonton. Βρέχετε τις άκρες του φύλλου με νερό τα δάκτυλα σας και διπλώνετε τα wonton για να πάρουν τριγωνικό σχήμα. Τα τσιμπάτε γύρω γύρω και τα κλείνετε καλά με 16 μικρές πιέτες. Τοποθετείτε τα dumpling σε ένα αλευρωμένο ταψί.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνετε τα dumplings και τα βράζετε για 6 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια του νερού, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας με το dip που φτιάχνετε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά του.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η συνταγή απο Χριστόφορος Πέσκιας
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου