Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Μελαχρινός Πειρασμός:
Το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ !!!



Ψάχνετε με τι θα συνοδεύσετε τον καφέ και τα ζεστά ροφήματα την περίοδο της νηστείας; Αυτό το αρωματικό κέικ με σταφίδες και καρύδια είναι πιο νόστιμη απάντηση.

Υλικά:   { Μερίδες: 12-14 }

•► 225 ml ελαιόλαδο
•► 115 ml πετιμέζι
•► 225 γρ. ζάχαρη
•► 375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► ¼ φλιτζανιού μπράντι
•► χυμό από 3 πορτοκάλια
•► ξύσμα από 3 πορτοκάλια
•► ½ κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 & ½ φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
•► 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
•► ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
•► ανθόνερο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και το πετιμέζι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών.

Διαλύετε τη σόδα στο μπράντι και την προσθέτετε στο μίγμα του λαδιού. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα προσθέτετε στο μίγμα του λαδιού, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να έχετε ένα πηχτό και ομοιογενές μίγμα.

Σκεπάζετε ένα ταψάκι διαμέτρου 28εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε το γλυκό στο φούρνο και ψήνετε για 30-35 λεπτά. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στη μέση τη λάμα ενός μαχαιριού.

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφαιρείτε το χαρτί ψησίματος, ραντίζετε το μελαχρινό με ανθόνερο και, όταν κρυώσει εντελώς, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη αν θέλετε.

Tips:

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πετιμέζι με 1 φλιτζάνι ζάχαρη επιπλέον, αν και με το πετιμέζι η πίτα είναι πιο νόστιμη. Επίσης, αντί για μπράντι μπορείτε να προσθέτετε ρακή.

Εάν θέλετε μπορείτε αντί για άχνη ζάχαρη να πασπαλίσετε την επιφάνεια της πίτας με σουσάμι πριν την ψήσετε.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :