Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Αρνί σουβλάκι στη σχάρα
με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας !!!



Πικάντικο αρνάκι, καπνιστή μελιτζάνα, γλυκόπικρο πετιμέζι, όλα δένουν καταπληκτικά μεταξύ τους και απογειώνουν ένα τόσο απλό πιάτο.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 1 κιλό αρνί μπούτι, σε κύβους
•► ½ κουτ. σούπας πάπρικα
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► 100 ml ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
•► 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 8 καλαμάκια για σουβλάκι ή μεταλλικές βέργες για σουβλάκι

Για τον πουρέ

•► 6 μελιτζάνες φλάσκες
•► 100 γρ. βούτυρο
•► 2 κρεμμύδια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
•► 2 σκελίδες σκόρδο
•► ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
•► 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, σπασμένο
•► 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 600 ml γάλα
•► 2 κουτ. σούπας ταχίνι
•► αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

•► 100 ml πετιμέζι
•► καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το αρνί, εκτός από το κρέας και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το αρνί, ανακατεύετε να καλυφθεί από τη μαρινάδα, σκεπάζετε με μεμβράνη και το φυλάτε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ. Βγάζετε το αρνί από το ψυγείο και το περνάτε από τα καλαμάκια, φτιάχνοντας σουβλάκια. Ψήνετε στο φούρνο στο γκριλ για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρουν χρώμα απέξω.

Για τον πουρέ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Τρυπάτε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να πάρει χρώμα η φλούδα τους, σχεδόν να καεί. Βγάζετε τις μελιτζάνες, τις αφήνετε 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία, αφαιρείτε τη σάρκα τους και τις κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια χαμηλή κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να καβουρδιστεί αρκετά.

Ρίχνετε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μη σβολιάσει, μέχρι να πήξει. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη μελιτζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Απλώνετε τον πουρέ σε μια πιατέλα, τοποθετείτε όμορφα τα αρνίσια σουβλάκια, περιχύνετε με πετιμέζι, πασπαλίζετε με τα καρύδια και σερβίρετε.

Tips:

•► Ο χρόνος ψησίματος του αρνιού εξαρτάται και από το μέγεθος που είναι κομμένο. Το αρνί δεν θέλει πολλή ώρα μαγείρεμα για να παραμείνει μαλακό και εύγεστο.

•► Η φλούδα από τη μελιτζάνα πρέπει να είναι σχεδόν καμένη για να μπορεί να μας δώσει την καπνιστή γεύση στον πουρέ.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :