Το πιο αγαπημένο λικεράκι που προσφέρεται ως κέρασμα στις επισκέψεις και στο τέλος κάθε γεύματος μαζί με το γλυκό και κερδίζει με τη δροσιά και το υπέροχο άρωμα του.
Υλικά:
•► 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 750 ml βότκα
Για το σιρόπι
•► 200 ml νερό
•► 200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Στην Υγειά Σας ρε Παιδιά, κι ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ !!!
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3, οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
•► 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 750 ml βότκα
Για το σιρόπι
•► 200 ml νερό
•► 200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.
Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Στην Υγειά Σας ρε Παιδιά, κι ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Στην αρχική δημοσίευση δεν υπήρχαν οι φωτογραφίες 2,3, οι οποίες είναι από το διαδίκτυο [ GOOGLE ] - και εγώ ο admin - δηλώνω ότι δεν είμαι κύριος πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών !!!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου