Μισοφέγγαρα από σφολιάτα με γέμιση από αγκινάρα, αρωματικά βότανα και κεφαλοτύρι.
Μια ξεχωριστή πρόταση για ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό μπουφέ για πάρτι ή σνακ για το γραφείο.
Υλικά:   { Μερίδες: για 20 κομμάτια }
•► 450 γρ. ( 1 πακέτο ) σφολιατάκια στρογγυλά
•► 180 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά & κομμένες σε μικρά κυβάκια
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
•► 6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
•► ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
•► 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα που ετοιμάσατε. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και κλείνετε το κάθε σφολιατάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 450 γρ. ( 1 πακέτο ) σφολιατάκια στρογγυλά
•► 180 γρ. καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, στραγγισμένες καλά & κομμένες σε μικρά κυβάκια
•► 2 κουτ. σούπας βασιλικό, άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεμένα
•► 6 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι Κρήτης τριμμένο
•► ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μυζήθρα Κρήτης θρυμματισμένα
•► 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις αγκινάρες με τα τυριά, τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετείτε στο κέντρο από κάθε σφολιατάκι ένα κουταλάκι γλυκού από το μίγμα που ετοιμάσατε. Διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και κλείνετε το κάθε σφολιατάκι καλά στις άκρες με πιρούνι.
Τοποθετείτε τα σφολιατάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αβγού. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Elena Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου