Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Αμυγδαλάτο.. παραδοσιακή συνταγή !!!



Τη συνταγή που σας δίνω την έχω αρκετά χρόνια τώρα, από την κυρία Ματούλα -θεία του Γιάννη Ρίτσου- που μου έδωσε να το δοκιμάσω στη Μονεμβασιά.

Υλικά:

•► 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
•► 4 πικραμύγδαλα ασπρισμένα ή εσάνς αμυγδάλου
•► 1 κιλό ζάχαρη
•► 2 & ½ φλιτζάνια νερό
•► 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► λίγο ανθόνερο ή μαστίχα κοπανισμένη

Εκτέλεση:

Αλέθετε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ, ώστε να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.

Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα αμύγδαλα. Ανακατεύετε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, με ξύλινη κουτάλα.

Όταν δέσει αρκετά το σιρόπι, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το ανθόνερο ή τη μαστίχα και συνεχίζετε το ανακάτεμα επί 1-2 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρετε από τη φωτιά το γλυκό και ανακατεύετε μέχρι να κρυώσει. Το βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζετε.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :