Τη συνταγή που σας δίνω την έχω αρκετά χρόνια τώρα, από την κυρία Ματούλα -θεία του Γιάννη Ρίτσου- που μου έδωσε να το δοκιμάσω στη Μονεμβασιά.
Υλικά:
•► 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
•► 4 πικραμύγδαλα ασπρισμένα ή εσάνς αμυγδάλου
•► 1 κιλό ζάχαρη
•► 2 & ½ φλιτζάνια νερό
•► 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► λίγο ανθόνερο ή μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση:
Αλέθετε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ, ώστε να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα αμύγδαλα. Ανακατεύετε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, με ξύλινη κουτάλα.
Όταν δέσει αρκετά το σιρόπι, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το ανθόνερο ή τη μαστίχα και συνεχίζετε το ανακάτεμα επί 1-2 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρετε από τη φωτιά το γλυκό και ανακατεύετε μέχρι να κρυώσει. Το βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
•► 4 πικραμύγδαλα ασπρισμένα ή εσάνς αμυγδάλου
•► 1 κιλό ζάχαρη
•► 2 & ½ φλιτζάνια νερό
•► 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► λίγο ανθόνερο ή μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση:
Αλέθετε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ, ώστε να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Προσθέτετε τα πολτοποιημένα αμύγδαλα. Ανακατεύετε συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, με ξύλινη κουτάλα.
Όταν δέσει αρκετά το σιρόπι, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το ανθόνερο ή τη μαστίχα και συνεχίζετε το ανακάτεμα επί 1-2 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρετε από τη φωτιά το γλυκό και ανακατεύετε μέχρι να κρυώσει. Το βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου