Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Αρνάκι με αγκινάρες αβγολέμονο !!!



Ένα υπέροχο πιάτο που μοιάζει αρκετά στον τρόπο της παρασκευής του με το αρνάκι φρικασέ.

Εδώ τα μαρούλια αντικαταστάθηκαν από καρδιές αγκινάρας που δένουν αρμονικά με το αρνί, κάτω από το πλούσιο αβγολέμονο.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 2 κιλά αρνάκι, μπούτι ή σπάλα κομμένο σε μερίδες
•► 12 αγκινάρες καταψυγμένες ή φρέσκιες όταν είναι στην εποχή τους
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•► 1 κρεμμύδια ξερό ψιλοκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•► 1 κουτ. σούπας θυμάρι
•► 1 ποτήρι λευκό κρασί
•► 1 ματσάκι άνηθο

Για το αβγολέμονο

•► 2 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
•► 2 λεμόνια, το χυμό
•► 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

Εκτέλεση:

Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκες αγκινάρες τις καθαρίζετε.

Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και προσθέτετε τα κομμάτια του κρέατος. Αφού τα ροδίζετε από όλες τις πλευρές, τα βγάζετε σε μια πιατέλα στην άκρη.

Προσθέτετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ελαφρά να γυαλίσουν.

Ξαναρίχνετε το κρέας στην κατσαρόλα, πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε για λίγο να ενωθούν τα αρώματα και σβήνετε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, συμπληρώνετε καυτό νερό στην κατσαρόλα για να μην διακόψετε το βρασμό και αφού πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά.

Τότε προσθέτετε στην κατσαρόλα και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον μισό άνηθο.

Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο καυτό νερό ακόμη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζετε για μισή ώρα ακόμη ή μέχρι να μαγειρευτούν και οι αγκινάρες και να μείνει το φαγητό με ενάμιση φλιτζάνι ζουμί περίπου.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Μέσα σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτετε τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε και το λεμόνι λίγο λίγο σε συνεχή ροή, εξακολουθώντας το χτύπημα.

Παίρνετε από την κατσαρόλα μια κουτάλα ζουμί και τη ρίχνετε στο αβγολέμονο, χτυπώντας με το σύρμα.

Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο, γυρίζετε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και την απομακρύνετε από τη φωτιά.

Αφήνετε το φαγητό να ηρεμήσει λίγο πριν το σερβίρετε ζεστό σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο άνηθο.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό ½ κιλό φρέσκα κουκιά. Αφού τα καθαρίσετε, θα τα βράσετε λίγο σε αλατισμένο νερό και θα πετάξετε αυτό το νερό πριν τα στραγγίξετε και τα ρίξετε στο φαγητό μαζί με τις αγκινάρες.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :