Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Μουσακάς φόρμας με επικάλυψη γιαουρτιού !!



Βάζουμε στη φόρμα ένα ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Κυριακής αντικαθιστώντας τη μπεσαμέλ με γιαούρτι.

Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }

•► 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
•► ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε ροδέλες
•► ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μοσχαρίσιο και μισό από αρνάκι
•► 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
•► 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
•► 1 κουτ. σούπας αλεύρι
•► ½ κιλό ντομάτες, σε ροδέλες
•► 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•► κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για το χυλό

•► 1 φλιτζάνι αλεύρι
•► 1 φλιτζάνι γάλα
•► 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
•► ελαιόλαδο

Για επικάλυψη

•► 250 γρ. γιαούρτι
•► 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
•► ½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
•► 4-5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Τις απλώνετε σε σουρωτήρι σε στρώσεις, αλατίζοντας κάθε στρώση. Τις αφήνετε για 30 λεπτά και έπειτα τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε τηγάνι τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τον κιμά και τον σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα ντοματάκια της κονσέρβας και το μαϊντανό. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες σε δόσεις. Τις αλατίζετε αφού τις βγάλετε από το τηγάνι.

Ετοιμάζετε το χυλό:

σε ένα μπολ χτυπάτε το αλεύρι, το γάλα και τα αβγά μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βουτάτε τις μελιτζάνες στο χυλό και ρίχνετε μία μία τις φέτες στο καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζετε σε ταψί ένα τσέρκι διαμέτρου 26-28εκ. και απλώνετε τις μισές πατάτες. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί και τις σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες. Από πάνω απλώνετε τον κιμά και τις ροδέλες από τις φρέσκες ντομάτες.

Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με πατάτες, τυρί, μελιτζάνες και τελειώνετε με φρέσκες ντομάτες.

Για την επικάλυψη:

Χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι και ανακατεύετε μέσα τα τυριά. Ρίχνετε το μίγμα στην επιφάνεια του μουσακά και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Όταν κρυώσει λίγο, αφαιρείτε το τσέρκι και τον σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :