Τα κεφτεδάκια με κοτόπουλο είναι ένα νόστιμο πιάτο και ελαφρύ, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο ή σαν ορεκτικό.
Στη συγκεκριμένη συνταγή έχουμε εμπλουτίσει το μίγμα με μανιτάρια, μπορούμε να τα προσθέσουμε βραστά για να είναι ελαφρύτερη η συνταγή μας.
Συνοδεύεται από μια ανάμεικτη σαλάτα. Δοκιμάστε τα !!!!
Υλικά:
•► 300 γραμ. κιμά κοτόπουλο
•► 2 φέτες λευκό ψωμί
•► 1 αυγό
•► 200 γραμ. μανιτάρια καθαρό
•► Ψίχουλα ψωμιού
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► Μαϊντανό
•► Αλάτι, πιπέρι
•► Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι (χωρίς την προσθήκη λαδιού).
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το ψωμί ( αφού προηγουμένως το έχετε μουλιάσει σε νερό και στη συνέχεια να το έχετε στύψει).
Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και μια πρέζα αλάτι, προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε γρήγορα.
Με βρεγμένα χέρια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα περνάμε ένα προς ένα στα φρυγανιά ανακατεμένη με ένα μικρό σουσάμι, για να δοκιμάσετε.
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα νόστιμα και ελαφριά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τα μανιτάρια σας !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melitzolithos.gr
•► 300 γραμ. κιμά κοτόπουλο
•► 2 φέτες λευκό ψωμί
•► 1 αυγό
•► 200 γραμ. μανιτάρια καθαρό
•► Ψίχουλα ψωμιού
•► 1 σκελίδα σκόρδο
•► Μαϊντανό
•► Αλάτι, πιπέρι
•► Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι (χωρίς την προσθήκη λαδιού).
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τον κιμά με το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι και το ψωμί ( αφού προηγουμένως το έχετε μουλιάσει σε νερό και στη συνέχεια να το έχετε στύψει).
Ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και μια πρέζα αλάτι, προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε γρήγορα.
Με βρεγμένα χέρια, πλάθουμε τα κεφτεδάκια, στη συνέχεια τα περνάμε ένα προς ένα στα φρυγανιά ανακατεμένη με ένα μικρό σουσάμι, για να δοκιμάσετε.
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα νόστιμα και ελαφριά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τα μανιτάρια σας !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melitzolithos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου