Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Σεμιφρέντο καρύδας με ροδοπέταλα !!!



Σε ταξιδεύει σε ανοιξιάτικους, ανθισμένους κήπους…

Μια Μοναδική Συνταγή , Ένα Θεϊκό Γλυκό !!!!

Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }

Για το σεμιφρέντο

•► 6 κρόκους + 6 ασπράδια αβγών
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 300 γρ. κρέμα καρύδας
•► ¾ φλιτζανιού καρύδα τριμμένη
•► ¼ φλιτζανιού από το σιρόπι με το ροδόνερο
•► 400 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
•► 1 φλιτζάνι φρέσκα ροδοπέταλα (φούξια ή κόκκινα), βρώσιμα

Για τη βάση

•► ½ φλιτζάνι φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
•► ½ φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 2 κουτ. σούπας μέλι

Για το σιρόπι

•► 1 φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι νερό
•► 1 φέτα λεμόνι
•► 6 κουτ. σούπας ροδόνερο

Για το σερβίρισμα

•► ροδοπέταλα φούξια ή κόκκινα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 15 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ροδόνερο και αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε το σεμιφρέντο: Ανακατεύετε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Βάζετε σε ένα μπολ την κρέμα καρύδας, το σιρόπι, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε στο μίγμα καρύδας την κρέμα γάλακτος, τα ροδοπέταλα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, με τη βοήθεια μιας κουτάλας από σιλικόνη (μαρίζ), μέχρι να ενωθούν οι κρέμες.

Τέλος, προσθέτετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε ξανά με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Αδειάζετε την κρέμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ καλυμμένη εσωτερικά με μεμβράνη, απλώνετε ομοιόμορφα, σκεπάζετε και φυλάτε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει.

Για τη βάση: Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, προσθέτετε τα φιστίκια και την καρύδα και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη να κρυώσει. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το σεμιφρέντο σκορπάτε το μίγμα της βάσης από πάνω και το πιέζετε ελαφρώς να κολλήσει.

Για το σερβίρισμα: Αναποδογυρίζετε το σεμιφρέντο σε μια πιατέλα, σκορπάτε ροδοπέταλα από πάνω και σερβίρετε.

Tips

Πριν από τη χρήση πλένετε τα ροδοπέταλα πρώτα πολύ καλά και τα στεγνώνετε με χαρτί.

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τριαντάφυλλα για φαγητό ή γλυκό δεν τα αγοράζετε από ανθοπωλείο γιατί έχουν χημικά.

Αν δεν βρείτε φρέσκα ροδοπέταλα βρώσιμα μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αποξηραμένα.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Food styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :