Γλυκιά, ξινή, δροσερή, πικρή, πικάντικη, όλες οι γεύσεις σε μια σαλάτα. Θα τη σερβίρετε με έναν υπερ-χυμό κολοκύθας.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
Για τη σαλάτα
•► 200 γρ. ρόκα χοντροκομμένη με το χέρι
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 80 γρ. γραβιέρα, σε φλοίδες
•► 4 κουτ. σούπας σταφίδες
Για το κουσκούς
•► 150 γρ. κουσκούς
•► 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για την ψητή κολοκύθα
•► 300 γρ. κολοκύθα, σε κύβους
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► λίγη κανέλα
•► λίγο μοσχοκάρυδο
•► 30 ml ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
•► 80 ml ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
•► αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
•► λίγες φλοίδες γραβιέρα
•► λίγα φύλλα κόλιανδρο φρέσκο
•► ½ κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπέρι, σπασμένους
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε όλα τα υλικά της ψητής κολοκύθας σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Βράζετε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το σουρώνετε και το κρυώνετε με μπόλικο νερό. Αφήνετε το κουσκούς να στραγγίξει και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε όλα τα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και χτυπάτε δυνατά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατεύετε μέσα στο μπολ με το κουσκούς τη γραβιέρα, τις σταφίδες, την κολοκύθα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο από το dressing.
Απλώνετε σε μια πιατέλα τη ρόκα, από πάνω βάζετε το κουσκούς σε κουταλιές, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, τα φύλλα κόλιανδρου, το ροζ πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ακόμα dressing και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη σαλάτα
•► 200 γρ. ρόκα χοντροκομμένη με το χέρι
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► 80 γρ. γραβιέρα, σε φλοίδες
•► 4 κουτ. σούπας σταφίδες
Για το κουσκούς
•► 150 γρ. κουσκούς
•► 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για την ψητή κολοκύθα
•► 300 γρ. κολοκύθα, σε κύβους
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
•► λίγη κανέλα
•► λίγο μοσχοκάρυδο
•► 30 ml ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το dressing
•► 80 ml ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
•► αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
•► λίγες φλοίδες γραβιέρα
•► λίγα φύλλα κόλιανδρο φρέσκο
•► ½ κουτ. σούπας κόκκους ροζ πιπέρι, σπασμένους
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε όλα τα υλικά της ψητής κολοκύθας σε ένα μπολ, ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια τα αδειάζετε σε ένα πυρέξ και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Βράζετε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Το σουρώνετε και το κρυώνετε με μπόλικο νερό. Αφήνετε το κουσκούς να στραγγίξει και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε όλα τα υλικά του dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και χτυπάτε δυνατά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατεύετε μέσα στο μπολ με το κουσκούς τη γραβιέρα, τις σταφίδες, την κολοκύθα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο από το dressing.
Απλώνετε σε μια πιατέλα τη ρόκα, από πάνω βάζετε το κουσκούς σε κουταλιές, πασπαλίζετε με τη γραβιέρα, τα φύλλα κόλιανδρου, το ροζ πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ακόμα dressing και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου