Ένα κέικ που μας έρχεται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, πλούσιο σε γεύση και σε αρώματα.
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψί με διάμετρο 28 εκ. }
•► 1 & ½ φλιτζάνι πετιμέζι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι ρακή
•► 2 κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
•► 500 γρ. αλεύρι σκληρό
•► 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
•► σουσάμι
•► μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι. Αφήνετε να κρυώσει και το χτυπάτε για μερικά λεπτά στο μίξερ με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνετε στο μίξερ. Προσθέτετε τη ρακή, τα κανελλογαρίφαλα και τα καρύδια ελαφρά αλευρωμένα. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μεταφέρετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί με διάμετρο 28 εκ. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180ºC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμη.
Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στην πετιμεζόπιτα τη λάμα ενός μαχαιριού. Πρέπει να βγει καθαρή, αλλιώς ψήνετε για λίγο ακόμα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 & ½ φλιτζάνι πετιμέζι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι ρακή
•► 2 κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
•► 500 γρ. αλεύρι σκληρό
•► 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
•► σουσάμι
•► μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι. Αφήνετε να κρυώσει και το χτυπάτε για μερικά λεπτά στο μίξερ με τη ζάχαρη και το πετιμέζι.
Διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνετε στο μίξερ. Προσθέτετε τη ρακή, τα κανελλογαρίφαλα και τα καρύδια ελαφρά αλευρωμένα. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Μεταφέρετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί με διάμετρο 28 εκ. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180ºC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά ακόμη.
Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στην πετιμεζόπιτα τη λάμα ενός μαχαιριού. Πρέπει να βγει καθαρή, αλλιώς ψήνετε για λίγο ακόμα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου