Σας αρέσουν τα μουστοκούλουρα ??? Τότε θα λατρέψετε αυτά τα αφράτα κουλουράκια με πετιμέζι.
Γίνονται με ελαιόλαδο, άρα συνοδεύουν χωρίς ενοχές τον καφέ και την περίοδο της Σαρακοστής.
Υλικά:   { Μερίδες: για περίπου 40 κομμάτια }
•► 200 ml ελαιόλαδο
•► 90 ml κονιάκ
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 200 γρ. πετιμέζι
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
•► 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
•► 1 κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 610 γρ. αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό), μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε σε σχήματα της επιλογής σας. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Tips:
•► Ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε τα κουλούρια θα πρέπει να προσαρμόσετε και τον χρόνο ψησίματος ώστε να γίνουν αφράτα. Αν ψηθούν περισσότερο θα είναι εξίσου νόστιμα άλλα πιο τραγανά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 200 ml ελαιόλαδο
•► 90 ml κονιάκ
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 200 γρ. πετιμέζι
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
•► 1 κουτ. γλυκού αμμωνία
•► 1 κουτ. γλυκού σόδα
•► 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 610 γρ. αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό), μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Κόβετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πλάθετε σε σχήματα της επιλογής σας. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 15-20 λεπτά.
Tips:
•► Ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε τα κουλούρια θα πρέπει να προσαρμόσετε και τον χρόνο ψησίματος ώστε να γίνουν αφράτα. Αν ψηθούν περισσότερο θα είναι εξίσου νόστιμα άλλα πιο τραγανά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου