Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Καρπουζογλυκό ψυγείου.. Θα το Αγαπήσεις !!!



Η συνταγή που θες να δοκιμάσεις !!!

Αυτό το απολαυστικό γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει και για να γλυκαθείτε και για να δροσιστείτε !!!

Υλικά:   { Μερίδες: για ένα πυρέξ με διάμετρο 24 εκ. }

Για τη βάση

•► 800 γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς σπόρια
•► 120 γρ. ζάχαρη
•► 125 γρ. αλεύρι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
•► 3 κουτ. σούπας σουσάμι
•► 3 κουτ. σούπας μέλι ελαφρώς αραιωμένο με λίγο νερό

Για το ζελέ

•► 600 ml χυμό καρπουζιού
•► 6 φύλλα ζελατίνης ( 12 γρ. )
•► 120 γρ. ζάχαρη
•► ½ φλιτζάνι γρεναδίνη ή 2 σφηνάκια σιρόπι τριαντάφυλλου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιείτε στο μούλτι τη ψίχα από το καρπούζι. Τη μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.

Λαδώνετε το ταψάκι και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα του σουσαμιού. Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από τη φωτιά την περιχύνετε με μέλι και την αφήνετε να χλιαρύνει.

Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού πολτοποιείτε το καρπούζι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το χυμό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το καρπουζοχυμό να δέσει πάνω σε σιγανή φωτιά.

Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά.

Αποσύρετε από τη φωτιά το δεμένο καρπουζοχυμό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα μαλακωμένα και στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης, όπως και τη γρεναδίνη ή το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύετε καλά.

Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μίγμα και το αδειάζετε πάνω από τη χλιαρή καρπουζόπιτα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και παγώνετε το γλυκό στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος το κόβετε σε κομμάτια !!!!!



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :