Η συνταγή που θες να δοκιμάσεις !!!
Αυτό το απολαυστικό γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει και για να γλυκαθείτε και για να δροσιστείτε !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα πυρέξ με διάμετρο 24 εκ. }
Για τη βάση
•► 800 γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς σπόρια
•► 120 γρ. ζάχαρη
•► 125 γρ. αλεύρι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
•► 3 κουτ. σούπας σουσάμι
•► 3 κουτ. σούπας μέλι ελαφρώς αραιωμένο με λίγο νερό
Για το ζελέ
•► 600 ml χυμό καρπουζιού
•► 6 φύλλα ζελατίνης ( 12 γρ. )
•► 120 γρ. ζάχαρη
•► ½ φλιτζάνι γρεναδίνη ή 2 σφηνάκια σιρόπι τριαντάφυλλου
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιείτε στο μούλτι τη ψίχα από το καρπούζι. Τη μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε το ταψάκι και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα του σουσαμιού. Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από τη φωτιά την περιχύνετε με μέλι και την αφήνετε να χλιαρύνει.
Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού πολτοποιείτε το καρπούζι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το χυμό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το καρπουζοχυμό να δέσει πάνω σε σιγανή φωτιά.
Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά.
Αποσύρετε από τη φωτιά το δεμένο καρπουζοχυμό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα μαλακωμένα και στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης, όπως και τη γρεναδίνη ή το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύετε καλά.
Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μίγμα και το αδειάζετε πάνω από τη χλιαρή καρπουζόπιτα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και παγώνετε το γλυκό στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος το κόβετε σε κομμάτια !!!!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη βάση
•► 800 γρ. ψίχα καρπουζιού χωρίς σπόρια
•► 120 γρ. ζάχαρη
•► 125 γρ. αλεύρι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
•► 3 κουτ. σούπας σουσάμι
•► 3 κουτ. σούπας μέλι ελαφρώς αραιωμένο με λίγο νερό
Για το ζελέ
•► 600 ml χυμό καρπουζιού
•► 6 φύλλα ζελατίνης ( 12 γρ. )
•► 120 γρ. ζάχαρη
•► ½ φλιτζάνι γρεναδίνη ή 2 σφηνάκια σιρόπι τριαντάφυλλου
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πολτοποιείτε στο μούλτι τη ψίχα από το καρπούζι. Τη μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε το ταψάκι και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα του σουσαμιού. Στρώνετε το μίγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε από τη φωτιά την περιχύνετε με μέλι και την αφήνετε να χλιαρύνει.
Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού πολτοποιείτε το καρπούζι και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι για να πάρετε μόνο το χυμό του. Προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε το καρπουζοχυμό να δέσει πάνω σε σιγανή φωτιά.
Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό και τα στραγγίζετε καλά.
Αποσύρετε από τη φωτιά το δεμένο καρπουζοχυμό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα μαλακωμένα και στραγγισμένα φύλλα ζελατίνης, όπως και τη γρεναδίνη ή το σιρόπι τριαντάφυλλου και ανακατεύετε καλά.
Περιμένετε να κρυώσει λίγο το μίγμα και το αδειάζετε πάνω από τη χλιαρή καρπουζόπιτα. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι και παγώνετε το γλυκό στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος το κόβετε σε κομμάτια !!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου