Τα φασόλια με μελιτζάνες είναι ένας πολύ νόστιμος και χορταστικός συνδυασμός.
Σε αυτή τη συνταγή προσθέτετε και λίγο κάρυ, που δίνει εξωτική γεύση στο πιάτο και τους πάει πολύ.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► ½ κιλό φασόλια χάντρες, κατεψυγμένα
•► 1 μελιτζάνα φλάσκα καθαρισμένη, σε κύβους
•► 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη, σε κύβους
•► 2 καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
•► 2 μεγάλα κρεμμύδια, το ένα τριμμένο στον τρίφτη και το άλλο χοντροκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο στο γουδί
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
•► 1 κουτ. σούπας κάρι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, τους κύβους της μελιτζάνας, της πατάτας, τις ροδέλες καρότου, το σκόρδο και το χοντροκομμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε όλα μαζί ανακατεύοντας συνέχεια για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Ρίχνετε μέσα τα φασόλια χάντρες και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αλατίζετε, ρίχνετε τον πελτέ, τον κουρκουμά και το κάρυ. Προσθέτετε νερό να σκεπαστούν τα υλικά τουλάχιστον για δύο δάχτυλα.
Αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε μέχρι να ρουφήξουν τη σάλτσα τους και σχεδόν να στεγνώσουν.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► ½ κιλό φασόλια χάντρες, κατεψυγμένα
•► 1 μελιτζάνα φλάσκα καθαρισμένη, σε κύβους
•► 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη, σε κύβους
•► 2 καρότα καθαρισμένα, σε ροδέλες
•► 2 μεγάλα κρεμμύδια, το ένα τριμμένο στον τρίφτη και το άλλο χοντροκομμένο
•► 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένο στο γουδί
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά (κιτρινόριζα)
•► 1 κουτ. σούπας κάρι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, τους κύβους της μελιτζάνας, της πατάτας, τις ροδέλες καρότου, το σκόρδο και το χοντροκομμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε όλα μαζί ανακατεύοντας συνέχεια για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Ρίχνετε μέσα τα φασόλια χάντρες και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αλατίζετε, ρίχνετε τον πελτέ, τον κουρκουμά και το κάρυ. Προσθέτετε νερό να σκεπαστούν τα υλικά τουλάχιστον για δύο δάχτυλα.
Αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε μέχρι να ρουφήξουν τη σάλτσα τους και σχεδόν να στεγνώσουν.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου