Φραουλάδα... Εύκολη, υγιεινή και προπαντός ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ !!!
Σπιτικό αναψυκτικό με φράουλες. Δροσιστικό όσο δεν φαντάζεσαι !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα μπουκάλι 750ml }
•► 350 γρ. φράουλες
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
Για το σερβίρισμα
•► παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
•► παγάκια
•► φυλλαράκια δυόσμου
•► φετούλες λάιμ ή λεμονιού
•► μερικές φετούλες φράουλας
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.
Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη Φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.
Tips:
► Με αυτό το αρωματικό σιρόπι θα φτιάχνετε δροσιστική ανοιξιάτικη «Φραουλάδα» και θα συνοδεύετε το γιαούρτι, τα παγωτά, τα φρούιτ παντς, ακόμη και τις τηγανίτες σας !!!
► Για να είναι πιο εντυπωσιακό το αναψυκτικό, μπορείτε να ζαχαρώσετε τα χείλη του ποτηριού και να το σερβίρετε με παγάκια, φύλλα μέντας, ολόκληρες φράουλες ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Η ενότητα «Tips:» Δεν υπήρχε στην αρχική συνταγή. Προσετέθη αργότερα από τον admin , ο οποίος ΤΥΓΧΑΝΕΙ να ασχολείται ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ με την ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και την ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ τέχνη !!!!!
olivemagazine.gr
•► 350 γρ. φράουλες
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια νερό
Για το σερβίρισμα
•► παγωμένο νερό (απλό ή ανθρακούχο)
•► παγάκια
•► φυλλαράκια δυόσμου
•► φετούλες λάιμ ή λεμονιού
•► μερικές φετούλες φράουλας
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά και πολτοποιείτε στο multi τις φράουλες με τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Ρίχνετε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Αρχικά βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και να γίνει πηχτούτσικο.
Με τη βοήθεια χωνιού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, βάζετε λίγη Φραουλάδα στα ποτήρια, προσθέτετε παγάκια, φυλλαράκια δυόσμου, φετούλες λάιμ ή λεμονιού, 2-3 φετούλες φράουλας και παγωμένο νερό να απογεμίσει το ποτήρι και σερβίρετε με καλαμάκι.
Tips:
► Με αυτό το αρωματικό σιρόπι θα φτιάχνετε δροσιστική ανοιξιάτικη «Φραουλάδα» και θα συνοδεύετε το γιαούρτι, τα παγωτά, τα φρούιτ παντς, ακόμη και τις τηγανίτες σας !!!
► Για να είναι πιο εντυπωσιακό το αναψυκτικό, μπορείτε να ζαχαρώσετε τα χείλη του ποτηριού και να το σερβίρετε με παγάκια, φύλλα μέντας, ολόκληρες φράουλες ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Η ενότητα «Tips:» Δεν υπήρχε στην αρχική συνταγή. Προσετέθη αργότερα από τον admin , ο οποίος ΤΥΓΧΑΝΕΙ να ασχολείται ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ με την ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και την ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ τέχνη !!!!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου