Τα αγαπημένα μας μηλοπιτάκια γίνονται και πουγκάκια και μάλιστα νηστίσιμα για να τα απολαμβάνουμε και την περίοδο της Σαρακοστής !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για 20 κομμάτια }
Για τη ζύμη
•► 540 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 200 ml ηλιέλαιο
•► 200 ml κρασί λευκό (ρετσίνα)
•► λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
•► 2 μήλα πράσινα ή κόκκινα αν προτιμάτε, καθαρισμένα
•► 100 γρ. καρύδια σπασμένα
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσετε τη ζύμη βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε με το χέρι (ή στο μίξερ με τον γάντζο), μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για 30 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (το βάρος τους αφού τα έχετε τρίψει θα πρέπει να είναι 150γρ.) και τα στύβετε πολύ καλά.
Βάζετε τα μήλα σε ένα μπολ, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Για να φτιάξετε τα μηλοπιτάκια χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ. το καθένα και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με το χέρι να ανοίγετε σε στρογγυλούς δίσκους.
Προσθέτετε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού και κλείνετε σχηματίζοντας πουγκάκια. Αραδιάζετε τα πουγκάκια στο ταψί με το άνοιγμα από κάτω και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα, αν θέλετε.
Tips:
► Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό για να μην απλώσει στο ταψί.
► Αν θέλετε αντί να πασπαλίσετε με την άχνη να βάλετε μέλι.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Η ενότητα «Tips:» Δεν υπήρχε στην αρχική συνταγή. Προσετέθη αργότερα από τον admin , ο οποίος ΤΥΓΧΑΝΕΙ να ασχολείται ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ με την ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και την ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ τέχνη !!!!!
olivemagazine.gr
Για τη ζύμη
•► 540 γρ. αλεύρι μαλακό
•► 200 ml ηλιέλαιο
•► 200 ml κρασί λευκό (ρετσίνα)
•► λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
•► 2 μήλα πράσινα ή κόκκινα αν προτιμάτε, καθαρισμένα
•► 100 γρ. καρύδια σπασμένα
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσετε τη ζύμη βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνετε με το χέρι (ή στο μίξερ με τον γάντζο), μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε για 30 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε τα μήλα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη (το βάρος τους αφού τα έχετε τρίψει θα πρέπει να είναι 150γρ.) και τα στύβετε πολύ καλά.
Βάζετε τα μήλα σε ένα μπολ, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Για να φτιάξετε τα μηλοπιτάκια χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ. το καθένα και με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με το χέρι να ανοίγετε σε στρογγυλούς δίσκους.
Προσθέτετε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού και κλείνετε σχηματίζοντας πουγκάκια. Αραδιάζετε τα πουγκάκια στο ταψί με το άνοιγμα από κάτω και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Όταν ψηθούν, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα, αν θέλετε.
Tips:
► Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό για να μην απλώσει στο ταψί.
► Αν θέλετε αντί να πασπαλίσετε με την άχνη να βάλετε μέλι.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Η ενότητα «Tips:» Δεν υπήρχε στην αρχική συνταγή. Προσετέθη αργότερα από τον admin , ο οποίος ΤΥΓΧΑΝΕΙ να ασχολείται ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ με την ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ και την ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ τέχνη !!!!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου