Τα κουλουράκια με πετιμέζι είναι από τους καλύτερους συνοδούς για τον καφέ και το τσάι. Θα τα φτιάξετε εύκολα με Σιμιγδάλι Ψιλό MEΛΙΣΣΑ και θα σας ενθουσιάσουν με τη νοστιμιά τους.
Υλικά:   { Μερίδες: για 30-35 κουλουράκια }
•► 1 φλιτζάνι πετιμέζι
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
•► χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο ζουμερό λεμόνι
•► ½ φλιτζάνι μπράντι
•► 160 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MEΛΙΣΣΑ
•► 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
•► 1 κουτ. γλυκού κοφτό γαρίφαλο
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ με σύρμα ζαχαροπλαστικής το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπράντι. Ανακατεύετε τη σόδα στο χυμό του λεμονιού και τον ρίχνετε στο μπολ μαζί με το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ και τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μίγμα του ελαιολάδου, ανακατεύοντας στην αρχή με σπάτουλα και μετά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.
Δεν την παρα_ζυμώνετε γιατί θα σκληρύνουν τα κουλούρια μετά. Την αφήνετε να ηρεμήσει λίγο και μετά θα πλάθεται πανεύκολα.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδόνια που στο τέλος ενώνετε σε στρογγυλά κουλουράκια και τα αραδιάζετε στο χαρτί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Στην αρχή όταν τα ξεφουρνίσετε θα είναι μαλακά αλλά μετά θα γίνουν τραγανά τα κουλουράκια σας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 φλιτζάνι πετιμέζι
•► 150 γρ. ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
•► χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο ζουμερό λεμόνι
•► ½ φλιτζάνι μπράντι
•► 160 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MEΛΙΣΣΑ
•► 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
•► 1 κουτ. γλυκού κοφτό γαρίφαλο
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε ένα μπολ με σύρμα ζαχαροπλαστικής το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το μπράντι. Ανακατεύετε τη σόδα στο χυμό του λεμονιού και τον ρίχνετε στο μπολ μαζί με το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανακατεύετε το σιμιγδάλι με το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ και τα προσθέτετε λίγο λίγο στο μίγμα του ελαιολάδου, ανακατεύοντας στην αρχή με σπάτουλα και μετά με το χέρι μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη που δεν θα κολλάει στα δάχτυλα.
Δεν την παρα_ζυμώνετε γιατί θα σκληρύνουν τα κουλούρια μετά. Την αφήνετε να ηρεμήσει λίγο και μετά θα πλάθεται πανεύκολα.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ρηχά ταψιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδόνια που στο τέλος ενώνετε σε στρογγυλά κουλουράκια και τα αραδιάζετε στο χαρτί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά. Στην αρχή όταν τα ξεφουρνίσετε θα είναι μαλακά αλλά μετά θα γίνουν τραγανά τα κουλουράκια σας.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου