Η πανσέτα σε μια συνταγή που οι κρεατοφάγοι της παρέας θα λατρέψουν!
Υλικά: { Για Μερίδες: 5-6 }
•► 700 γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο κομμάτι, πλυμένη & καλά σκουπισμένη
•► ελαιόλαδο, για το άλειμμα
•► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γλάσο
•► 6 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 70 ml μπράντι της επιλογής σας
•► 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
•► ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
•► χυμός από 2 λεμόνια
•► ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
Αλείφετε με ελαιόλαδο την πανσέτα από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.
Τη βάζετε στη λαμαρίνα (ή στο ταψί) και την ψήνετε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίζει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι καγιέν). Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αλείφετε την πανσέτα με το γλάσο.
Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς την μια-δυο φορές για να καραμελώσει καλά η επιφάνεια, να σκουρύνει και να γυαλίσει ομοιόμορφα.
Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής και, προαιρετικά, με τηγανητές πατάτες.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 700 γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο κομμάτι, πλυμένη & καλά σκουπισμένη
•► ελαιόλαδο, για το άλειμμα
•► αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γλάσο
•► 6 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 70 ml μπράντι της επιλογής σας
•► 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
•► ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
•► χυμός από 2 λεμόνια
•► ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνετε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
Αλείφετε με ελαιόλαδο την πανσέτα από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.
Τη βάζετε στη λαμαρίνα (ή στο ταψί) και την ψήνετε για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να ροδίζει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι καγιέν). Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αλείφετε την πανσέτα με το γλάσο.
Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 – 12 λεπτά περίπου, γυρίζοντάς την μια-δυο φορές για να καραμελώσει καλά η επιφάνεια, να σκουρύνει και να γυαλίσει ομοιόμορφα.
Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά και την κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με σαλάτα εποχής και, προαιρετικά, με τηγανητές πατάτες.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ντίνα Νικολάου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου