Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ψητές μελιτζάνες
με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι !!!



Οι μελιτζάνες ψήνονται στο φούρνο και στη συνέχεια καλύπτονται σε στρώσεις με πλούσια σάλτσα ντομάτας και δροσερό γιαούρτι, δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό.

Υλικά:   { Μερίδες: για μια μεγάλη πιατέλα }

•► 4 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
•► λάδι για το άλειμμα της μελιτζάνας
•► λίγο χοντρό αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

•► 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τρία
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 3 νεροπότηρα ντομάτα κονκασέ
•► 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

•► ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
•► 2 φλιτζάνια μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 4 κορφούλες δυόσμο

Εκτέλεση:

Πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες.

Χωρίς να τις ξεπικρίσετε, τις αλείφετε με ένα πινέλο με λίγο καλό ελαιόλαδο, τις τοποθετείτε στη σχάρα του φούρνου, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις ψήνετε στον φούρνο στους 200°C μέχρι να πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα και να γίνουν τρυφερές. Αν δεν χωρέσουν όλες μαζί, ψήστε τες σε δύο δόσεις. Τις αφήνετε στην άκρη να περιμένουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τις σκελίδες του σκόρδου και το σοτάρετε καλά μέχρι να μοσχομυρίσει ο τόπος και να αρχίσει να ροδίζει. Τότε ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Αφήνετε να πάρει βράση, προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξίδι, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι ο όγκος της σάλτσας να μειωθεί κατά το 1/3. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Παίρνετε μια σχετικά βαθιά πιατέλα και απλώνετε στον πάτο της τις μισές μελιτζάνες με τέτοιο τρόπο που να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Τις περιχύνετε με τη μισή σάλτσα ντομάτας.

Αφήνετε να περάσουν 5 λεπτά να κάτσει η σάλτσα και ρίχνετε το μισό γιαούρτι, το οποίο απλώνετε από πάνω με μια σπάτουλα. Απλώνετε τις υπόλοιπες μελιτζάνες, την υπόλοιπη σάλτσα και, τέλος, το υπόλοιπο γιαούρτι, το οποίο στρώνετε με προσοχή.

Πασπαλίζετε την πιατέλα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη διακοσμείτε στο κέντρο της με τις κορφούλες δυόσμου. Σερβίρετε το φαγητό ως ορεκτικό ή και πρώτο πιάτο.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :