Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Τούρτα τραχανά με κολοκυθάκια !!!



Οι αλμυρές τούρτες είναι ένα εντυπωσιακό ορεκτικό για κάθε τραπέζι.

Στην καλοκαιρινή εκδοχή της, η τούρτα γίνεται με κολοκυθάκια και γεμιστή με τραχανά, ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι.

Υλικά:   { Για 8-10 Μερίδες }

•► 3 φλιτζάνια τραχανά ξινό
•► 1 & ½ κιλό μέτρια κολοκυθάκια
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για μαρινάρισμα
•► 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 φλιτζάνια πικάντικο τυρί τριμμένο (π.χ. λαδοτύρι Μυτιλήνης ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας)
•► 1 κουτί γάλα εβαπορέ, αδιάλυτο
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα

•► 4-5 ντομάτες ώριμες
•► αλάτι, πιπέρι
•► ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα

•► κορφούλες δυόσμου ή κάππαρη και φύλλα κάππαρης

Εκτέλεση:

Κόβετε τα μισά κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα βάζετε σε πλατύ σκεύος, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά και στο μεταξύ κόβετε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους.

Ψήνετε τις μαριναρισμένες λωρίδες των κολοκυθιών σε μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά αλλά να παραμείνουν τραγανά. Τα αφήνετε στην άκρη να περιμένουν.

Βράζετε τον τραχανά σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και τον σουρώνετε. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τους κύβους των κολοκυθιών για 5-6 λεπτά.

Προσθέτετε το σουρωμένο τραχανά και σοτάρετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το τριμμένο τυρί και το μαϊντανό (ή άνηθο) και ανακατεύετε.

Σκεπάζετε τα πλαϊνά μιας φόρμας με αποσπώμενο στεφάνι με τα ψημένα κολοκυθάκια και γεμίζετε τη φόρμα με το μίγμα του τραχανά.

Σκεπάζετε την επιφάνεια του τραχανά με τις υπόλοιπες λωρίδες ψημένων κολοκυθιών τοποθετώντας τες κυματιστά και ψήνετε την «τούρτα» στον φούρνο για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα: Καθαρίζετε τις ντομάτες από τη φλούδα τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ με αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο.

Βγάζετε την τούρτα από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και τη μεταφέρετε σε πιατέλα.

Αφαιρείτε το στεφάνι της φόρμας και τη συνοδεύετε με τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, την οποία είτε μεταφέρετε σε σαλτσιέρα είτε απλώνετε γύρω στην πιατέλα και τη γαρνίρετε με κορφούλες δυόσμου ή κάππαρη και καππαρόφυλλα.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :