Διαφορετική και νόστιμη, αυτή η μελιτζανοσαλάτα θα συνοδεύσει τα ψητά σας αλλά μπορεί να προσφερθεί, κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, και σαν ντιπ με φρέσκα, ωμά λαχανικά, για το πρώτο ποτήρι κρασί.
Υλικά:   { Για 5-6 Μερίδες }
•► 4 μελιτζάνες φλάσκες
•► 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα & χοντροκομμένα
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
•► 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
•► 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και ξεφλουδισμένη σε κυβάκια
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζετε και βάζετε τη σάρκα τους σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.
Ψιλοκόβετε τις μελιτζάνες με μαχαίρι και πιρούνι (σαν κιμά) πάνω σε ξύλο κοπής, και τις αλατοπιπερώνετε. Τις μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι.
Προσθέτετε το γιαούρτι, το πετιμέζι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τέλος τα αμύγδαλα και τα κυβάκια της πιπεριάς. Βάζετε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα με διάφορα ωμά και πολύ φρέσκα λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, κουνουπίδι κ.ά.), κομμένα σε μπαστουνάκια ή μικρά μπουκετάκια, καθώς και με αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκια, κομμένες σε τρίγωνα και τηγανισμένες για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 4 μελιτζάνες φλάσκες
•► 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα & χοντροκομμένα
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ή δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
•► 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
•► 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη και ξεφλουδισμένη σε κυβάκια
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζετε και βάζετε τη σάρκα τους σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά.
Ψιλοκόβετε τις μελιτζάνες με μαχαίρι και πιρούνι (σαν κιμά) πάνω σε ξύλο κοπής, και τις αλατοπιπερώνετε. Τις μεταφέρετε σε μπολ και προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς με πιρούνι.
Προσθέτετε το γιαούρτι, το πετιμέζι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τέλος τα αμύγδαλα και τα κυβάκια της πιπεριάς. Βάζετε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Σερβίρετε τη μελιτζανοσαλάτα με διάφορα ωμά και πολύ φρέσκα λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, κουνουπίδι κ.ά.), κομμένα σε μπαστουνάκια ή μικρά μπουκετάκια, καθώς και με αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκια, κομμένες σε τρίγωνα και τηγανισμένες για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Σιμόνη Καφίρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου