Μια ιδιαίτερη και νόστιμη τάρτα που αν αγαπάτε τα μπλε τυριά θα λατρέψετε.
Υλικά:   { Για 6-8 Μερίδες }
•► 1 φύλλο ζύμης κουρού
•► 3 πατάτες, σε λεπτές φέτες
•► 300 γρ. τυρί κρέμα
•► 100 γρ. blue cheese
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
•► 3 κουτ. σούπας καρύδια κοπανισμένα
•► 1 αβγό
•► λίγο σουσάμι
•► λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
•► λίγο βούτυρο για το ταψί
•► λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα τη ζύμη αφήνοντας να εξέχει από τριγύρω. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με το blue cheese και το στρώνετε στον πάτο της τάρτας. Ύστερα τοποθετείτε τις ροδέλες της πατάτας σε σειρές κατά μήκος της τάρτας μισο_σκεπάζοντας η μια την άλλη σαν λέπια. Αλατοπιπερώνετε.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα απλώνετε πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τα καρύδια και φέρνετε το φύλλο που εξέχει γύρω από το ταψί πάνω από τη γέμιση, δημιουργώντας μια κορνίζα γύρω γύρω.
Με ένα πινέλο την αλείφετε με το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με το σουσάμι και το κεφαλοτύρι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη. Σερβίρετε την τάρτα κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 φύλλο ζύμης κουρού
•► 3 πατάτες, σε λεπτές φέτες
•► 300 γρ. τυρί κρέμα
•► 100 γρ. blue cheese
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
•► λίγο μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
•► 3 κουτ. σούπας καρύδια κοπανισμένα
•► 1 αβγό
•► λίγο σουσάμι
•► λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
•► λίγο βούτυρο για το ταψί
•► λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα τη ζύμη αφήνοντας να εξέχει από τριγύρω. Ανακατεύετε το τυρί κρέμα μαζί με το blue cheese και το στρώνετε στον πάτο της τάρτας. Ύστερα τοποθετείτε τις ροδέλες της πατάτας σε σειρές κατά μήκος της τάρτας μισο_σκεπάζοντας η μια την άλλη σαν λέπια. Αλατοπιπερώνετε.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο και τα απλώνετε πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζετε με τα καρύδια και φέρνετε το φύλλο που εξέχει γύρω από το ταψί πάνω από τη γέμιση, δημιουργώντας μια κορνίζα γύρω γύρω.
Με ένα πινέλο την αλείφετε με το χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με το σουσάμι και το κεφαλοτύρι και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη. Σερβίρετε την τάρτα κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου