Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Μαρμελάδα σύκο… Γλυκός Πειρασμός !!!!



«Σύκον χειμώνος αιτώ» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι για τις άκαιρες επιθυμίες. Γιατί το σύκο ως γνωστόν είναι αποκλειστικά καλοκαιρινό φρούτο και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει τεχνολογικά (ευτυχώς) να το ανατρέψει αυτό.

Αυτό όμως που ανατρέψαμε είναι τη δυνατότητα να νιώσεις στο καταχείμωνο την καλοκαιρινή γλύκα του μέσα από τη μαρμελάδα.

Συνήθεια που διατηρώ χρόνια, στα τέλη Αυγούστου { αλλά και αρχές Σεπτέμβρη } να ετοιμάζω μαρμελάδα σύκο για …να γεμίζει Αυγουστιάτικο φως τα συνεφιασμένα χειμωνιάτικα πρωϊνά !!!

Χωρίς υπερβολή, η τοπ μαρμελάδα του καλοκαιριού !!!

Υλικά:   { Μερίδες: για 2 βάζα μεγάλα }

•► 1400 γρ. σύκα καθαρισμένα (ζυγισμένα μετά το καθάρισμα)
•► 700 γρ. ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (μαυροδάφνη ή ξηρό)
•► 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο ή ένα ξύλο κανέλα
•► 2-3 καρφάκια γαρίφαλο
•► χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζετε σε μια κατσαρόλα βαθιά και ευρύχωρη τα καθαρισμένα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη, το κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το γαρίφαλο. Στην αρχή ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν τα υλικά και να πάρει βράση η μαρμελάδα.

Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, γιατί πιτσιλάει πολύ, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας και μέχρι να δέσει.

Προσοχή μην την παραβράσετε και σφίξει πολύ. Κάντε τον τεστ ρίχνοντας λίγη μαρμελάδα σε κρύο πιάτο. Περιμένετε να κρυώσει και ελέγχετε την υφή της. Υπολογίστε πως στο ψυγείο θα πήξει ακόμη περισσότερο.

Λίγο πριν δέσει η μαρμελάδα προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και δίνετε στη μαρμελάδα μια τελευταία βράση πριν σβήσετε τη φωτιά.

Αφήνετε τη μαρμελάδα να ηρεμήσει από τον κοχλασμό και ενώ ακόμη είναι καυτή τη μοιράζετε σε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα που βιδώνετε με το καπάκι τους και αναποδογυρίζετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Η μαρμελάδα σας διατηρείται έτσι εκτός ψυγείου για αρκετό καιρό. Από τη στιγμή που θα ανοίξετε τα βάζα θα βάλετε τις μαρμελάδες στο ψυγείο.


Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :